«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pipe Life στη Θήβα στις 31 Μαρτίου 2021

Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θήβας για την ανακοίνωση της εταιρείας Pipe Life που προχωράει σε οριστικό κλείσιμο στις 31 Μαρτίου 2021.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει ότι η εταιρία δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα τους εργαζόμενους ή και να διαβουλευτεί με το σωματείο τους για το μέλλον του εργοστασίου, αλλά αντίθετα τους ανακοίνωσε ότι το οριστικό κλείσιμο έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου 2021.

Μέσα στην δύσκολη

οικονομική συγκυρία, 70 εργαζόμενοι θα βρεθούν εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα στον δρόμο. Το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο των εργαζομένων όπως αναφέρουν θα αγωνιστούν για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και στην περίπτωση απολύσεων, το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ οφείλουν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 70 άτομα, το μέλλον των οποίων βρίσκεται στον «αέρα», μετά την απόφαση για κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας στη Βοιωτία.

Η Pipe Life δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής σωλήνων και διαθέτει παρουσία σε 27 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, μέσω 28 εργοστασίων.

Η ελληνική θυγατρική, PipeLife Ελλάς Α.Ε., ιδρύθηκε το 1992, εστιάζοντας στην παραγωγή συστημάτων πλαστικών σωλήνων από πολυαιθυλένιο (PE), πολυπροπυλένιο (PP) και PVC με εφαρμογές στην Οικοδομή, τα Τεχνικά έργα, την Γεωργία και τη Βιομηχανία.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εταιρεία PIPE LIFE, η οποία με μία αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Θήβα. Η Συνομοσπονδία, στηρίζει τις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Θήβας το οποίο μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων προσπαθούν να αποτρέψουν το κλείσιμο της επιχείρησης.

Καλούν μάλιστα το ΣΕΠΕ να παρέμβει άμεσα και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα