Λονδίνο: Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς με απόφαση του δημάρχου

Η απόφαση του Σαντίκ Καν έρχεται πάνω στην ώρα που η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει την άρση των περιοριστικών μέτρων για τη νέα εξάπλωση του κορονοϊού.

Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο και μετά τις 19 Ιουλίου όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα

που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να άρει τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της νέας εξάπλωσης του κορονοϊού, με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία

Να σημειωθεί ότι στην πρωτεύουσα, η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL), στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Σαντίκ Καν ο οποίος προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα, θα συνεχίσει να απαιτεί την κάλυψη του προσώπου σε επιβάτες λεωφορείων, τρένων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

Μολονότι η κυβέρνηση αναφέρει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα ότι έχει σπάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση μεταξύ κρουσμάτων και σοβαρών ασθενειών ή θανάτων, ορισμένοι επιστήμονες και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας συνιστούν μεγαλύτερη προσοχή εν μέσω φόβων ότι ο ημερήσιος αριθμός λοιμώξεων ενδέχεται να φτάσει τις 100.000.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να παραμείνω αδρανής και να θέσω τους Λονδρέζους και την ανάκαμψη της πόλης μας σε κίνδυνο», δήλωσε ο Καν σε ανακοίνωσή του. «Γι' αυτό τον λόγο, μετά από προσεκτική εξέταση, αποφάσισα να ζητήσω από την TfL να διατηρήσει την απαίτηση στους επιβάτες να φορούν κάλυμμα προσώπου σε όλες τις υπηρεσίες της TfL όταν αλλάξουν οι εθνικοί κανονισμοί», συμπλήρωσε.

Ο αριθμός των επιβατών στο δίκτυο του μετρό ανέρχεται περίπου στο 40-45% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα λεωφορεία φτάνει περίπου στο 60-65%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, Παραμένει,londino, paramenei