ΛΕΠΕΤΕ: Την Πέμπτη «κληρώνει» για τα ασφαλιστικά μέτρα

Την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα η «τύχη» των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, κατά της διοίκησης, με αφορμή τη διακοπή της χρηματοδότησης προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ).

Αποτέλεσμα αυτής της διακοπής χρηματοδότησης είναι οι συνταξιούχοι να μην έχουν λάβει τα ποσά επικούρησης που δικαιούνται για τον Δεκέμβριο του 2017, το δώρο Χριστουγέννων,

αλλά και για τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο επιφυλάχθηκε να εκδώσει άμεσα την απόφασή του, ως είθισται, θεωρώντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα που έχει ανακύψει.

Υπενθυμίζεται ότι το ΛΕΠΕΤΕ επί 70 έτη, στηριζόταν στην χρηματοδότηση της Εθνικής Τράπεζας για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Το γεγονός ότι ο Λογαριασμός παρουσιάζει οργανικό έλλειμμα την τελευταία δεκαετία, είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση της Τράπεζας να διακόψει την χρηματοδότηση.

Εντύπωση προκάλεσε κατά την ακροαματική διαδικασία η άποψη της τράπεζας όπως εκφράστηκε από τους δικηγόρους της. Τονίστηκε ότι η ΕΤΕ όλα τα προηγούμενα έτη, δεν διευκόλυνε δανειακά τον λογαριασμό και δεν κάλυπτε το οργανικό έλλειμμά του.

Συνολικά από το ΛΕΠΕΤΕ λαμβάνουν επικούρηση περίπου 16.500 συνταξιούχοι, από τους οποίους όμως, μόνο οι 2.500 κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα