Λέκκας στο Dnews για σεισμό στην Τουρκία: «Πολλαπλάσια τα θύματα και οι ζημιές» - Τι είπε για τη δόνηση στη Ρόδο και το «τσουνάμι» των Ιταλών

Για έναν πάρα πολύ μεγάλο σεισμό, που οι καταστροφικές του συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες της εικόνας που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, έκανε λόγο ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Dnews για το φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έγινε τα ξημερώματα στην Τουρκία, ανέφερε ότι οι ζημιές και τα θύματα θα είναι πολλαπλάσια από αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη γειτονική χώρα.

«Ήταν ένας πάρα πολύ

μεγάλος σεισμός, έγινε επάνω σε ρήγμα 1.000 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τον Λίβανο και φτάνει μέχρι τον Εύξεινο Πόντο, οπότε καταλαβαίνετε για τι φαινόμενο μιλάμε. Τα γεγονότα θα είναι καταστροφικά. Τα θύματα και οι ζημιές θα είναι πολλαπλάσια της εικόνας που υπάρχει αυτή τη στιγμή», τόνισε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε επίσης ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αυτή τη στιγμή αν ήταν αυτός ο κύριος σεισμός.

Πάντως, ο καθηγητής εκτίμησε ότι ο καταστροφικός σεισμός που συντάραξε την Τουρκία δεν θα επηρεάσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο. Παράλληλα, ήταν ξεκάθαρος ότι ο σεισμός στην Τουρκία δεν έχει σχέση με την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Ακόμη, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στη Μεσόγειο, εφόσον η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, εξέδωσε μια σχετική ειδοποίηση το πρωί, ο κ. Λέκκας σημείωσε πως αυτό δεν ισχύει καθώς ήταν «ένα λάθος».

#ΕΥΘΥΜΙΟΣ_ΛΕΚΚΑΣ #ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΕΙΣΜΟΣ #ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ #ΡΟΔΟΣ #ΤΣΟΥΝΑΜΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα