Λακωνία: Από καθαρή τύχη βρέθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού

Τυχερή πάνω στην ατυχία τους ηταν οι εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στη Λακωνία, καθώς η αιτία που οδήγησε στη διάγνωση δεν είχε καμία σχέση με τον κορονοϊό.

Στη Λακωνία μετέβη σήμερα το πρωί ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον γγ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων COVID-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής. 

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο κ. Τσιόδρας κατά την παρουσία του στη Λυκόβρυση

ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών αποτελεί έναν ευάλωτο πληθυσμό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τυχερό τρόπο που ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα μέσω ενός υπάρχοντος προγράμματος ανίχνευσης ελονοσίας που πραγματοποιείται μέσω διερεύνησης εμπύρετων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ευρώτα Λακωνίας, Δήμο Βέρδο, στο πλαίσιο των ελέγχων 1 εργάτης γης είχε πονοκέφαλο και 1 ακόμη πυρετό. Έτσι, πήγαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Αυτό χτύπησε καμπανάκι κινδύνου και ξεκίνησαν έλεγχοι στους μετανάστες με τους οποίους δούλευαν μαζί. Έτσι, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 32 κρούσματα κορονοϊού. «Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι να απομονώνονται από αυτό το στενό κύκλο επαφών» συμπλήρωσε.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο με όλες τις δηλώσεις Τσιόδρα, Παπαγεωργίου και του Δημάρχου Ευρώτα Λακωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα