Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από ΠΑΣΟΚ: Οι «λοχαγοί» του Παπανδρέου στην κυβέρνηση

Η μεταγραφή δύο πρώην «πασόκων» δείχνει την στροφή της κυβέρνησης προς την κεντροαριστερά, μαζεύοντας στην κυβερνητική πλειοψηφία στελέχη του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ. Ο Θάνος Μωραίτης και Αγγελος Τόλκας προστίθενται στην μαζική μετακίνηση στελεχών που αντιπολιτεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα συμπλέουν με την κυβέρνηση.

Παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έφυγαν από την

κυβέρνηση τότε γιατί διαφώνησαν με το δεύτερο μνημόνιο και έτσι προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη όπως ο Κουρουμπλής, ο Μπόλαρης, ο Μιχελογιαννάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη. Τώρα, αποτελούν σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι είχαν και έχουν λάβει υπουργικούς θώκους.

Παράλληλα, «μεταγραφή» στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που από την ομάδα Ακη-Χρήστου Παπουτσή, είχε περάσει στον στενό κύκλο του Γιώργου Παπανδρέου και τώρα είναι υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τώρα έρχεται και ο Θάνος Μωραϊτης που ανέλαβε σήμερα υφυπουργός Μεταφορών.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Θάνο Μωραΐτη και τον Αγγελο Τόλκα στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ουσιαστικά και ο Γιάννης Ραγκούσης, ένα ακόμη στέλεχος που είδε την πολιτική του καριέρα να εκτοξεύεται επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά τις «μεταγραφές» από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι αυτό το κυβερνητικό σχήμα θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές. Στόχος του Μαξίμου είναι να επιφέρει ένα ακόμα «χτύπημα» στο σημερινό ΚΙΝΑΛ πως φαίνεται πως φυλλορροεί, με τα δημοσκοπικά του ποσοστά να παραμένουν ιδιαιτέρως χαμηλά.

Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός κυβέρνησης: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στη κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα