Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε μπροστά μας 3 δύσκολους μήνες, έως ότου ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός

Δηλώσεις για το 3ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού έκανε μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για 3 δύσκολους μήνες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους επόμενους μήνες- έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα εμβολιασμών:

"Το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είναι πιο δύσκολο από αυτό που εκτιμούσαμε λόγω των νέων κυμάτων της πανδημίας σε αρκετά κράτη" είπε και

εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξουν σύντομα, εκτός από τα δημοτικά σχολεία που ανοίξανε σήμερα στη χώρα μας, κι άλλοι τομείς της δραστηριότητας.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως τα μέτρα θα συνεχίσουν να υφίστανται μέχρι να υπάρξουν περισσότεροι εμβολιασμοί, εκτιμώντας οτι σύντομα στη χώρα μας θα έχουμε περισσότερα εμβόλια απο όσα χρειαζόμαστε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το λιανεμπόριο και την εστίαση στην Ελλάδα που είναι κλειστά συγκριτικά με την Πορτογαλία όπου λειτουργούν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τις σχετικές εισηγήσεις θα τις κάνει η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων και είπε ότι "βιωματικά όλοι όσοι καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις αυτή την εποχή, περνούμε από την ίδια διαδικασία αλλαγής δεδομένων και ανάγκης αναπροσαρμογής. Πήραμε απόφαση για ένα πιο σκληρό lockdown θεωρώντας ότι τα Χριστούγεννα αυξάνονται οι κοινωνικές επαφές και τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, Έχουμε,kyriakos mitsotakis, echoume