Κυριάκος Μητσοτάκης: Tα τατουάζ, ο υπουργός της μοναξιάς και το γούρι!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λατρεύει την ροκ μουσική, το κινητό του τηλέφωνο χτυπάει στον ήχο του Paradise city των Guns n Roses, προσπαθεί να πείσει τον γιο του να μην κάνει τατουάζ, πειράζει την Μαρέβα όταν ασχολείται με τα ζώδια και στο δεξί του χέρι φοράει ένα βραχιολάκι, δώρο

απο έναν χιπστερά.

Αυτά και πολλά άλλα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1, αργά χθες το βράδυ.

Κατά τα αμερικανικά πρότυπα, όπου δεν νοείται πολιτικός αρχηγός ή υποψήφιος πρωθυπουργός να μην περάσει από μια τουλάχιστον μεταμεσονύκτια τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο τηλεοπτικό πλατό αργά τα μεσάνυχτα και ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές του εαυτού του.

Ο ίδιος κατά καιρούς έχει δηλώσει πως του αρέσει η ροκ μουσική και για αυτό στο τηλεοπτικό πλατό τον υποδέχτηκαν υπό τους ήχους των Guns n’ roses και του Sweet child o’ mine.

Ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως είναι το αγαπημένο του ροκ συγκρότημα και ότι το συγκεκριμένο τραγούδι του θυμίζει τα φοιτητικά του χρόνια στην Αμερική. Επίσης αποκάλυψε πως όταν χτυπάει το κινητό του παίζει το Paradise city του ίδιου συγκροτήματος.

Ο ίδιος δεν πίνει, δεν καπνίζει κι όταν είναι στεναχωρημένος κάνει τζόγκινκ.

Το παράπονο του είναι πως τη μητέρα του τη Μαρίκα την θυμούνται για την μαγειρική της και για τα ντολμαδάκια της κι όχι για την πολιτική της σκέψη.

Τα τατουάζ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάνει τατουάζ αλλά αν θα έκανε θα ήταν κάτι σχετικό με τα παιδιά του.

«Είχα σκεφτεί να κάνω τατουάζ πριν γίνουν τόσο πολύ της μόδας αλλά δεν το έκανα. Τώρα είμαι σε διαπραγμάτευση με τον γιο μου αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει» δήλωσε. Μάλιστα είπε πως συμβούλευσε τον 21χρονο γιο του πριν κάνει τατουάζ να φανταστεί τον εαυτό του σε 30 χρόνια απο τώρα πως θα φαίνεται με αυτό και αν τελικά το θέλει να το “χτυπήσει” σε κάποιο σημείο του σώματος του που δεν θα πολυφαίνεται.

Το γούρι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει “κληρονομήσει” απο την πατέρα του την συνήθεια όταν βρίσκεται στο σπίτι τους στα Χανιά να ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί και να κολυμπάει στο Μαράθι, την αγαπημένη παραλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Την περασμένη Κυριακή περιόδευσε στην Κρήτη κι όταν βρέθηκε στα Χανιά συνάντησε έναν παλιό του φίλο.

Ο Χανιώτης φίλος του που έχει τατουάζ σε όλο το σώμα και μούσια, έδωσε στον Κυριάκο ένα μπλε βραχιολάκι για γούρι. Έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ το φόρεσε για να τιμήσει τον φίλο του αλλά για να του φέρει τύχη.

Ιχθύς με Καρκίνο

Για έρωτα και τα ζώδια μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων και η Μαρέβα στον Καρκίνο.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν ξέρει καθόλου απο ζώδια αλλά όπως είπε «τέλος πάντως κάποια λογική μπορεί να υπάρχει σε αυτά». Μάλιστα δήλωσε πως καμιά φορά χρησιμοποιεί τα ζώδια για να πειράξει την Μαρέβα. Όπως είπε με την Μαρέβα παρόλο που ήταν χωρισμένοι για αρκετά χρόνια πάντοτε υπήρχε μεταξύ τους μια μεγάλη αγάπη και ένας αμοιβαίος θαυμασμός. 

«Δεν είπαμε ποτέ ο ένας βαριές κουβέντες για τον άλλον. Βάλαμε πάντα τα παιδιά σε πρώτη μοίρα. Κάναμε τη ζωή μας για αρκετά χρόνια. Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή θα ήταν ότι πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο και το καλύτερο είναι εδώ» συμπλήρωσε με νόημα.

Ο υπουργός της μοναξιάς

Στην συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απο τις δυσκολίες του γάμου και τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα. Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως η δουλειά του πολιτικού είναι να κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών φέρνοντας ένα αγγλικό παράδειγμα. «Η δική μας δουλειά, ως πολιτικοί, είναι τελικά να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν όσο πιο καλά μπορούν και να είναι ευτυχισμένοι. Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι η κυρίαρχη δύναμη στη ζωή των ανθρώπων. Τι μας λένε οι μελέτες; Ότι πολλές φορές η ευτυχία και η καλή υγεία δεν συνδέεται αποκλειστικά με το χρήμα, με την δόξα. Συνδέεται με την ποιότητα των σχέσεών μας, με τον αν έχουμε φίλους και με την ποιότητα του γάμου μας. Άρα, το να έχουμε καλές δεμένες οικογένειες, το να έχουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την κοινωνική συναναστροφή, όπως το έχουμε ευτυχώς στην Ελλάδα, όπου είμαστε εξωστρεφείς, βγαίνουμε, έχουμε τους φίλους μας, είναι σημαντικό.

Η μοναξιά σκοτώνει. Σκοτώνει στην κυριολεξία. Και δεν είναι τυχαίο ότι στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί έχουν πάρα πολύ μεγάλες κυβερνήσεις και έχουν διάφορους υφυπουργούς για απίθανα χαρτοφυλάκια. Υπάρχει υφυπουργός για την αντιμετώπιση της μοναξιάς. Δεν είναι μόνο γιατί η μοναξιά στενοχωρεί.

Είναι διότι ξέρουμε πια ότι όταν οι άνθρωποι δεν έχουν καλές σχέσεις στατιστικά θα έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας. Άρα δεν είναι μόνο μία φιλοσοφική συζήτηση αυτή» δήλωσε. Ωστόσο έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να δημιουργήσει υπουργείο μοναξιάς γιατί όπως είπε η ελληνική κοινωνία είναι πολύ δραστήρια και δεν το χρειάζεται.

Το αουτσάιντερ

Παράλληλα, μίλησε ανοικτά για την πορεία του στην ηγεσία του κόμματος και για το μέλλον της χώρας που όπως είπε ο ίδιος κάτι φαίνεται πως αλλάζει.

«Τίποτα δεν με θυμώνει πιο πολύ από την άποψη ότι δεν μπορούμε να γίνουμε κυρίαρχοι της τύχης μας. Εάν βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση, ευθυνόμαστε πρωτίστως εμείς ως χώρα. Έγιναν τεράστια λάθη στη διαχείριση της κρίσης και από το εξωτερικό και από τους πιστωτές μας. Αλλά το ζήτημα είναι να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε» είπε. Σχετικά με την δική του διαδρομή στην ηγεσία της ΝΔ τόνισε πως αν και δεν ήταν το φαβορί τελικά τα κατάφερε. «Εγώ δεν ήμουν το φαβορί για να εκλεγώ . Πολλοί θεωρούσαν ότι είμαι πολύ εκσυγχρονιστής, ίσως πιο φιλελεύθερος ή δεν ταιριάζω με τη Νέα Δημοκρατία έτσι όπως την ήξεραν κάποιοι. Και όμως, ήρθαν πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, με εξέλεξαν πρόεδρο γιατί πίστευαν στην ανάγκη να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία».

«Ένα κόμμα με αρχές και με αξίες, με ρίζες στην ελληνική κοινωνία, το οποίο, όμως, χρειαζόταν μια σημαντική δόση εκσυγχρονισμού. Σε ιδέες, σε πρόσωπα, σε αντιλήψεις. Και πιστεύω ότι αυτο το πέτυχα. Και πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να κερδίσουμε τις εκλογές και να λάβουμε την ισχυρή εντολή που ζητώ από τον ελληνικό λαό, θα είναι μια ένδειξη μεγάλης ωριμότητας της ελληνικής», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα