Κυνήγι για την περιουσία 200 δισ. δολαρίων του Πούτιν, μια από τις κόρες του μεταξύ των δισεκατομμυριούχων Ρώσων (εικόνα)

Μια από τις κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν φημολογείται ότι βρίσκεται μεταξύ των δισεκατομμυριούχων Ρώσων ενοικιαστών σε ένα αποκλειστικό κτήμα στο Σάρεϊ, σύμφωνα με την Dailymail.com.

¨Όπως γράφει η dailymail και μπορεί να αποκαλύψει σήμερα η MailOnline, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος ξεκινά ένα κυνήγι για την περιουσία του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πούτιν φέρεται να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με κρυφή περιουσία 200 δισεκατομμυρίων λιρών,

καθώς απομυζά έως και το 50% κάθε ρουβλίου που βγάζουν στη Ρωσία οι ισχυρότεροι άνθρωποι της χώρας.

Τώρα ο αντιφρονούντας Ναβάλνι μαραζώνει σε ρωσική φυλακή με κατασκευασμένες κατηγορίες και αντιμετωπίζει την καταδίκη του σε 13 χρόνια, αφού επέζησε από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας που πιστεύεται ότι είχε σχεδιαστεί από τον Πούτιν.

Ανάμεσα στους ακόλουθους του Ρώσου προέδρου είναι ο γιος του κρεοπώλη παιδικού του φίλου, ο οποίος έχει μια ανεξήγητη περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ο ανιψιός του ξαδέλφου του, επίσης με μια ανεξήγητη περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων και ο πρώην επικεφαλής της KGB, ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας.

Καθώς όμως η αποκαλούμενη "ομάδα κλεπτοκρατίας" της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εγκλήματος ξεκινά το κυνήγι για τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι μία από τις τρεις κόρες του - δύο νόμιμες και η άλλη προϊόν μιας σχέσης με την καθαρίστρια του που τώρα αξίζει 100 εκατομμύρια δολάρια - κατέχει ένα ακίνητο σε ένα καταπράσινο κτήμα στο Σάρεϊ, μπορεί να αποκαλύψει σήμερα η MailOnline.

Ο πιο διαβόητος, ο Πούτιν κατέχει ένα τεράστιο παλάτι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας αξίας 1 δισ. δολαρίων -συμπεριλαμβανομένης μιας βούρτσας τουαλέτας αξίας 650 δολαρίων- το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από μίζες από τους συμμάχους που έχει εγκαταστήσει στην κορυφή των μεγαλύτερων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Navalny.

Αλλά πιστεύεται επίσης ότι έχει πλούτο κρυμμένο σε όλο τον κόσμο με τη μορφή ακινήτων, επιχειρήσεων και επενδύσεων που κατέχουν έμπιστοι σύμμαχοι.

Η MailOnline μπορεί να αποκαλύψει φήμες ότι μία από τις κόρες του Πούτιν μπορεί να έχει σπίτι στο αποκλειστικό κτήμα St George's Hill του Surrey, όπου ο ολιγάρχης Oleg Deripaska πιστεύεται ότι έχει ένα αρχοντικό art deco.

Οι ντόπιοι έχουν ισχυριστεί ότι έχουν δει λιμουζίνες με ρωσικές σημαίες να περνούν με ταχύτητα από την περιοχή τα τελευταία χρόνια και τακτικά ελικόπτερα να κάνουν εξόδους στην περιοχή κοντά στο γήπεδο γκολφ.

Η Lesia Scholey, μια ακτιβίστρια από το Surrey με ουκρανική κληρονομιά, δήλωσε στη MailOnline ότι η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από το κτήμα τους τελευταίους μήνες - και ισχυρίζεται ότι τα δημόσια μονοπάτια που οδηγούν σε ένα κοντινό φρούριο έχουν αποκλειστεί για τους ντόπιους, κατηγορώντας και πάλι τους Ρώσους που ζουν εκεί.

Είπε: "Υπάρχουν φήμες εδώ και χρόνια ότι η κόρη του Πούτιν έχει σπίτι εκεί και σίγουρα ολιγάρχες έχουν ιδιοκτησίες εκεί, καθώς τις χρησιμοποιούν ως τρύπες για μπουλντόζες. Το ρωσικό χρήμα έχει όλη την προστασία που μπορεί να του παρέχει ο βρετανικός νόμος, αλλά οι κάτοικοι χάνουν τις δικές τους περιοχές και την ιστορία τους".

Το περιφραγμένο κτήμα με το τένις κλαμπ και το γήπεδο γκολφ φέρεται να βρίσκεται "όλο και περισσότερο στο μικροσκόπιο" μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Πούτιν, 68 ετών, έχει δύο κόρες τη Μαρία, 35 ετών, και την Κατερίνα, 34 ετών, από το γάμο του με τη Λιουντμίλα Πούτινα. Το ζευγάρι χώρισε το 2013. Το παιδί του έρωτα Ελιζαβέτα γεννήθηκε το 2003, προϊόν σχέσης με την καθαρίστρια του Σβετλάνα Κριβόνογκιχ.

Η κ. Krivonogikh ζει στο Μονακό με την κόρη της έχοντας συγκεντρώσει μια περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων λίγο μετά την γέννηση του παιδιού της.

Ένας νέος "πυρήνας κλεπτοκρατίας" που δημιουργήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος για να στοχεύει όσους προσπαθούν να αποφύγουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξετάζει αν ο Πούτιν έχει κρύψει εκατομμύρια λίρες από τον προσωπικό του πλούτο στο Λονδίνο.

Μια πηγή της NCA δήλωσε στην Telegraph: "Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται πάνω σε αυτό τώρα. Σε αυτό θα αφιερώσει το χρόνο της η ομάδα κλεπτοκρατίας. Η μονάδα θα εντοπίζει τα χρήματα του Πούτιν και των ακολούθων του".

Ο χρηματοδότης Bill Browder, κάποτε ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής της Ρωσίας, ο οποίος τώρα αποκαλεί τον εαυτό του "νούμερο ένα εχθρό" του Βλαντιμίρ Πούτιν, λέει ότι το επιχειρηματικό μοντέλο του προέδρου είναι να αφαιρέσει το μισό από όσα κερδίζουν κάθε χρόνο οι 100 και πλέον ολιγάρχες της χώρας. Περίπου 20 από αυτούς τους άνδρες είναι δισεκατομμυριούχοι.

Η προσέγγιση αυτή αποκαλύφθηκε όταν το 2003 διέταξε τη σύλληψη του πλουσιότερου ανθρώπου της Ρωσίας, του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος είχε έρθει σε ρήξη με τον Πούτιν. Δικάστηκε και φυλακίστηκε σε μια υπόθεση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, όπου αναγκάστηκε να καθίσει σε ένα κλουβί.

Σύμφωνα με τον κ. Μπράουντερ οι ολιγάρχες πήγαν στον Πούτιν για να τον ρωτήσουν τι ήθελε από αυτούς για να αποφύγουν την ίδια μοίρα, οπότε ο πρόεδρος φέρεται να απάντησε "50%". Ο κ. Μπράουντερ είπε: "Δεν έλεγε 50% για τη ρωσική κυβέρνηση ή την προεδρική διοίκηση της Ρωσίας, αλλά 50% για τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά".

Ο Ρώσος πρόεδρος επιμένει ότι κερδίζει μόνο 70.000 λίρες το χρόνο από τον κρατικό μισθό του συν μια σύνταξη της KGB - και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του με το Κρεμλίνο να λέει στη χώρα στην κρατική τηλεόραση πέρυσι: "Ο Πούτιν δεν έχει ανάγκη από πολυτέλεια".

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι βοηθούν τον Πούτιν να κρύψει τα δισεκατομμύριά του:
Keywords
Τυχαία Θέματα