Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα - Η «Ευρυδίκη» σαρώνει με καταιγίδες την Αττική

Κύμα γενικευμένης κακοκαιρίας, με το όνομα «Ευρυδίκη», θα επηρεάσει τη χώρα μας το πενθήμερο από σήμερα, Δευτέρα έως και την Παρασκευή

Εντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα την Αττική στο πλαίσιο του φαινομένου «Ευρυδίκη» που θα επηρεάσει η χώρα μας το πενθήμερο Δευτέρα με Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα η Ευρυδίκη θα προκαλέσει σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά την Δυτική και Νότια Ελλάδα,

ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Προβλήματα στο Ναύπλιο από την καταρρακτώδη βροχή

Πλημμυρισμένοι δρόμοι από την καταρρακτώδη βροχή δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Αργολίδα.

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική. Επίσης υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο.

Η «Ευρυδίκη», σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, φέρνει μαζί της βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που θα εξαπλωθούν από τα δυτικά σταδιακά έως τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες (12/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η επιδείνωση του καιρού αναμενόταν να ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας (13-11-2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Τη Δευτέρα (13-11-17) μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος.

Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τη νύχτα προς την Τρίτη (14-11-17) η Κέρκυρα.

2. Την Τρίτη (14-11-17) το Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

3. Την Τετάρτη (15-11-17) το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά.

4. Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Στην Αττική, τα φαινόμενα ξεκίνησαν λίγο πριν από το μεσημέρι.

Προβλήματα στην Αργολίδα

Ήδη τα πρώτα προβλήματα παρουσιάζονται στο Ναύπλιο, με τους πλημμυρισμένους δρόμους να προκαλούν αρκετές δυσκολίες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Αργολίδα.

Στην περιοχή των Λευκακίων, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα, οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει.

Στο Αργολικό, το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική. Επίσης, υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα