Κτηνωδία στην Εύβοια: Τουλάχιστον 12 ζώα δηλητηριάστηκαν από φόλες στην παραλία της Αγίας Άννας

Κάποιοι προσπαθούν να εξοντώσουν τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες στην περιοχή της Αγίας Άννας στην Εύβοια και ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα.

Ανάστατη είναι στην κοινωνία της Αγίας Άννας στην Εύβοια, καθώς συστηματικά παρατηρείται το φαινόμενο της δηλητηρίασης πολλών σκυλιών και γατών που κυκλοφορούν ελεύθερα στην παραλία της περιοχής. Κάποιοι ρίχνουν φόλες με στόχο τα ζώα να πεθάνουν. Στην ουσία πρόκειται για εγκληματική ενέργεια διαρκείας.

Ήδη έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις στο αστυνομικό

τμήμα της περιοχής από τους κατοίκους, ενώ για τέτοια παράβαση οι ποινές είναι για κακουργηματικές πράξεις και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ανανεαφέρει το «eviathema», τουλάχιστον 12 ζώα (σκύλοι και γάτες) εντοπίστηκαν νεκρά το τελευταίο διάστημα. Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι από τη δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων της περιοχής. Με βάση το σχετικό ρεπορτάζ, το Σάββατο (05/06) νεκρό βρέθηκε ένα σκυλάκι, το οποίο ήταν ναι μεν αδέσποτο, αλλά το φρόντιζαν όλοι οι περίοικοι.

Την επόμενη ημέρα εντοπίστηκε μια σκυλίτσα με τα οκτώ κουτάβια της, δηλητηριασμένα. Για καλή τους τύχη οι άνθρωποι που τα βρήκαν γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν και τα έσωσαν από τον θάνατο. Τη Δευτέρα (07/06) ακόμη ένα σκυλί και μια γάτα την Τρίτη (08/06).

Ήδη έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής από τους κατοίκους, ενώ για τέτοια παράβαση οι ποινές είναι για κακουργηματικές πράξεις και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα