Κρήτη: Ξεπερνούν τα 1.600 τα κρούσματα σε μαθητές - Φόβοι για λουκέτα σε τμήματα

Περισσότερα από 1.600 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές αποκάλυψε η επαναλειτουργία των σχολείων, στην Κρήτη. Ταυτόχρονα αρκετά είναι τα παιδιά που απουσίασαν από τις αίθουσες λόγω του φόβου τους να κολλήσουν.

Σύμφωνα με την ενημερωτική σελίδα cretalive.gr, στο Ηράκλειο, στην πρωτοβάθμια προέκυψαν

186 θετικοί μαθητές σε 156 τμήματα, 122 εκπαιδευτικοί και επτά άτομα βοηθητικό προσωπικό. Φαίνεται πως δεν υπάρχουν πολλές μολύνσεις σε ένα σχολείο ενώ, όσο αφορά στους δασκάλους και νηπιαγωγούς, μόλις το 25% των νοσούντων είναι από το Ηράκλειο.

Επιπλέον, εκφράζονται φόβοι για λουκέτα σε τμήματα, καθώς μόνο στα Χανιά τα κρούσματα σε μαθητές ξεπερνούν τα 300

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν 493 μαθητές θετικοί, 59 καθηγητές και ένα άτομο από το λοιπό προσωπικό.

Στη δευτεροβάθμια Ρεθύμνου έχουμε 87 θετικούς μαθητές, 54 εκπαιδευτικούς, ένα άτομο λοιπό προσωπικό, στα Χανιά 236 μαθητές, 45 καθηγητές και 5 άτομα λοιπό προσωπικό ενώ στο Λασίθι έχουμε 141 μαθητές, 18 καθηγητές και δύο άτομα λοιπό προσωπικό.

Στην πρωτοβάθμια Λασιθίου έχουμε 112 μαθητές θετικούς και 35 εκπαιδευτικούς, στα Χανιά 22 μαθητές, 14 εκπαιδευτικούς και τρία άτομα λοιπό προσωπικό ενώ στην πρωτοβάθμια Ρεθύμνου νοσούν 29 καθηγητές.

Στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας υπήρξαν 9 κρούσματα σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς.

Σε κάποιες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, όπως τα Χανιά, εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα σε συγκεκριμένα τμήματα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν μπαίνει λουκέτο σε κανένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα