Κρήτη: Ο σεισμός ισοπέδωσε το μικρό ξωκλήσι που... θαύμασε η Ντέμι Μουρ (εικόνες, βίντεο)

Ο Αγιος Νικόλαος, ένα γραφικό και πανέμορφο ξωκλήσι στην περιοχή του Ξερόκαμπου Σητείας, στην Κρήτη, στεκόταν... υπερήφανος εκεί από το 1895, ωστόσο δεν άντεξε τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή.

Οι εικόνες από την καταστροφή στο γραφικό ξωκκλήσι, που έγινε πασίγνωστο πριν από περίπου τρεις μήνες από την παρουσία εκεί της διάσημης ηθοποιού την Ντέμι Μουρ, μόνο θλίψη

προκαλούν.

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στο μικρό εκκλησάκι στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, με αφορμή μια εκδήλωση με... άρωμα Hollywood που έγινε τον προηγούμενο Ιούλιο. Στο ξωκκλήσι αυτό έγινε μια βάπτιση με νονά την ηθοποιό Ντέμι Μουρ. Εκεί είχε επιλέξει το ζεύγος Ανδρέα και Αθανασίας Στέγγου να βαφτιστεί η κόρη τους, που πήρε το όνομα Αριάδνη-Ζωή.

{https://youtu.be/8TZtg5pYRZE}

Οι εικόνες από τότε έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, και υπήρξαν η καλύτερη διαφήμιση για την ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής με τη διάσημη ηθοποιό να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ομορφιά της περιοχής. Τώρα, το εκκλησάκι έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ισοπεδωμένο από τον Εγκέλαδο.

«Ελπίζουμε να την ξαναφτιάξουμε», ανέφερε στην κάμερα του Cretalive η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη. Οπως επισήμανε, πολλοί ήταν αυτοί -όχι μόνον ντόπιοι, αλλά και άνθρωποι από το εξωτερικό- που επέλεγαν τον συγκεκριμένο ναό για την τέλεση ιερών μυστηρίων, όπως γάμοι και βαφτίσεις.

{https://youtu.be/62Ddd-8_2Yk}

Σημειώνεται ότι αυτήν την περίοδο οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα τόσο στον Ξερόκαμπο όσο και στη Ζάκρο είναι στο 100%.

{https://youtu.be/67UGj9Ktlqs}

Keywords
Τυχαία Θέματα