Κρίσιμη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για ψηφοδέλτια και πρόγραμμα: Όλα τα ονόματα που «παίζουν» για το Επικρατείας

Ώρα αποφάσεων για τις τελευταίες κενές θέσεις των ψηφοδελτίων και την επικοινωνιακή διαχείριση του προγράμματος στην Κουμουνδούρου, όπου συνεδριάζει αυτές τις ώρες το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Έτοιμα τα κείμενα από Τζανακόπουλο και Τσακαλώτο

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Dnews”, έχουν ετοιμαστεί, τόσο το εκτενές πρόγραμμα από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

όσο και η σύνοψη του από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την βοήθεια των δύο ειδικών συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα, Κώστα Γαβρόγλου και Βαγγέλη Καλπάδακη. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα περιέχουν νέες αιχμές τις οποίες δεν έχουμε δει έως τώρα, αλλά κρίσιμο ερώτημα παραμένει ο τρόπος που θα επιλεχθεί για την προβολή του, με δεδομένο ότι έως τώρα η προγραμματική ατζέντα έχει μείνει σχεδόν στην αφάνεια στον προεκλογικό διάλογο. Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο και η βασική εκδήλωση παρουσίασης, με τίτλο "Συμβόλαιο για την Αλλαγή", θα γίνει από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος την ερχόμενη βδομάδα, ενώ δεν αποκλείονται και λίγες θεματικές εξειδικεύσεις, όπως για τους νέους, τις γυναίκες ή την ανασυγκρότηση του κράτους.

Επιχείρηση «προγραμματική ατζέντα» στο Ζάππειο

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μετακίνηση της προεκλογικής ατζέντας στις προγραμματικές προτάσεις των κομμάτων τους ευνοεί, εκτιμώντας, εξάλλου, ότι για αυτό μέχρι τώρα η ΝΔ επιχειρεί διαρκώς να βάλει άλλα θέματα στο επίκεντρο (βίλες, υπόθεση Γεωργούλη, σχέδιο «Δήμητρα» κτλ). Επιπλέον, πιστεύουν ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τις τελευταίες μέρες βαρύτητα σε μια πιο κοινωνική προγραμματική ατζέντα (μισθοί, Υγεία, προσλήψεις κτλ) αντικατοπτρίζει την πίεση που δέχεται από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη θεματολογία. Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε στον «ΑΝΤ1» σήμερα το πρωί, «είναι αστείο να ντύνεται ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης, που κυβερνά 4 χρόνια και σε όλα τα κρίσιμα τα έχει κάνει χειρότερα».

Ακρίτα, Κατσέλη, Τεμπονέρας και νέες εκπλήξεις

Σε ότι αφορά το ζήτημα των ψηφοδελτίων, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κλείσουν σχεδόν στο σύνολο τους, με στόχο να ανακοινωθεί αύριο, μαζί με το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Dnews”, δεν θα πρέπει να αποκλείονται 1-2 εκπλήξεις που δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη, το πιθανότερο σε εκλογικές περιφέρειες με σταυρό. Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τα φαβορί για μια εκλόγιμη θέση είναι η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο ερευνητής του Χάρβαρντ, Όθωνας Ηλιόπουλος (για τους απόδημους). Επίσης, δεν διαψεύδεται από την Κουμουνδούρου η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, αν και δεν αποκλείεται να τη δούμε και αυτή να μπαίνει στη μάχη του σταυρού. Ακόμη, βούληση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας υπάρχει για τη Λούκα Κατσέλη, ενώ αρκετά πιθανά θεωρούνται τα πρόσωπα της πρώην στελέχους της Κομισιόν, Ζωρζέτας Λάλη, του νυν γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος, Κώστα Βλαχάκη, της χήρας του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, της αντιστράτηγου εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλας Τσιριγώτη και του εργατολόγου, Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος «παίζει» και για εκλόγιμη θέση.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ #ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ_ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα