Κραυγή αγωνίας γιατρών ΕΟΠΥΥ: Απλήρωτοι οι οικογενειακοί γιατροί - «Στραγγαλίζεται» η Π.Φ.Υ.

Ειδικότερα, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καταγγέλει ότι οι οικογενειακοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι και αποκλεισμένοι από το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των παραστατικών για αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.  

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών του ΕΟΠΥΥ ανέδειξε μία σειρά από κακώς κείμενα για τα τα μέλη του οργανισμού. Από τις μη πληρωμές των οικογενειακών

γιατρών έως τον στραγγαλισμό της Π.Φ.Υ.

«Οι υπόλοιπες ειδικότητες αναμένουν με μεγάλη προσμονή την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις της τρέχουσας περιόδου» συμπληρώνει.

Σχετικά με τους οικογενειακούς γιατρούς τα προβλήματα συνεχίζονται, καθώς στις 30/09/2020 λήγει η παρούσα σύμβαση των 830 οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, που προέκυψε μετά από μαζική καταγγελία των συμβάσεων των 2000 παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων τον Αύγουστο του 2018 από τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η καταγγελία έχει προκαλέσει ζημιά και στους πολίτες.

«Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ συνεχίζει το δικαστικό αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι συνάδελφοι προ 2ετίας από τη μονομερή αιφνίδια καταγγελία εις βάρος των συμβεβλημένων ιατρών, η οποία τους προκάλεσε ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία και συνωστισμό των πολιτών στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων, κατάσταση που είναι ανεπίτρεπτη εν μέσω πανδημίας. Η υποχρεωτική αραίωση των ραντεβού στα Νοσοκομεία έχει αφήσει ακάλυπτες ανάγκες ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών».

Η ανισότητα από τον τρόπο αποζημίωσης των γιατρό ΕΟΠΥΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα