Κρατική παρέμβαση προανήγγειλε ο Μητσοτάκης σε νέες αυξήσεις στην ενέργεια - Ευθείες βολές σε πολυεθνικές για την ακρίβεια

Μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Καμπανάκια προς τους υπουργούς αλλά και «όχι» σε ανασχηματισμό - Τι είπε για τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Το μήνυμα ότι «σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη, όπως το έκανε και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όταν ξέφυγαν οι τιμές του φυσικού αερίου, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, τα ελληνικά νοικοκυριά, τις ελληνικές επιχειρήσεις», εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι δρμαατικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή να οδηγήσουν

σε νέα μεγάλη αύξσηη στις τιμές του πετρελαίου και τους φυσικού αερίου κατά την συνέντευξη που παραχώηρσε στο κντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πως «αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι», ενώ αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις σημερινές παραινέσεις του στο Υπουργικό Συμβούλιο, προειδοποίησε πως η αλαζονεία είναι «μία πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική διότι οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σου συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές».

Ξεκαθάρισε ωστόσο εκ νέου ότι δεν είναι στις προθέσεις του ο ανασχηματισμός, ενώ με αφορμή την αλλαγή δημοτικής αρχής στον δήμο Αθηναίων τόνισε ότι «κάμερες θα μπουν στην Αθήνα, το Μετρό στα Εξάρχεια θα γίνει. Αυτές είναι κεντρικές επιλογές, δεν είναι υπό την αίρεση της νέας Δημοτικής αρχής», σημείωσε.

«Άμεση διαλεύκανση της τραγωδίας στη Γάζα»

Αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και από την πλευρά του την άμεση διαλεύκανση αυτής της τραγωδίας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πραγματικά ποιοι είναι οι υπαίτιοι, ενώ τόνισε ότι δυστυχώς στην ευρύτερη γειτονιά μας διαδραματίζονται δραματικά γεγονότα, ξεκινώντας από την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονική επίθεση της Χαμάς εντός του Ισραήλ, και δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν προς μία γενικότερη αποσταθεροποίηση.

Όπως είπε πάντως, «δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή, υπάρχουν απόψεις και επιχειρηματολογία και από τις δύο πλευρές και δεν θα σπεύσω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, καταδικάζοντας ούτε τη μία ούτε την άλλη πλευρά».

Τόνισε επίσης τον στόχο να αποτρέψουμε μία ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ έκανε λόγο με αφορμή την ελληνική θέση για «δικαίωμα στην αυτοάμυνα, εντός των πλαισίων του Διεθνούς Δικαίου» και υπογράμμισε ότι «το Ισραήλ έχει υποχρέωση να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να αντιδράσει εντός του πλαισίου των κανόνων που μπορεί να διέπουν και μία ένοπλη σύρραξη».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι πολύ προβληματισμένος για την προοπτική μιας ένοπλης χερσαίας εισβολής στην Γάζα, εκφράζοντας φόβους ότι αυτοί οι οποίοι μπορεί να προξένησαν ή να ήταν πίσω από αυτή την τρομοκρατική επίθεση εντός του Ισραήλ, ακριβώς αυτό να επιδιώκουν. Τόνισε παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να πρυτανεύσει και η λογική και η αυτοσυγκράτηση και τόνισε ότι «η εκδίκηση δεν ταιριάζει στα οργανωμένα κράτη».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ουδέποτε απομακρύνθηκε από τη λογική της λύσης των δύο κρατών για την οριστική επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε εκ νέου την ανάγκη «να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένοι σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σε αυτές τις συνθήκες και με το φάσμα της ισλαμικής τρομοκρατίας πια να έχει δυστυχώς αναβιώσει στην Ευρώπη, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί».

Όσον αφορά το ταξίδι του στο Ισραήλ τόνισε ότι το μετέθεσε για λόγους ασφάλειας και ασφαλούς μετακίνησης προς το Ισραήλ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα πήγαινε μόνο στο Ισραήλ, αλλά ότι θα πάει να συναντήσει και τον βασιλιά της Ιορδανίας, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Όσον αφορά πάντως την παρουσία του στην Πολυμερή Διάσκεψη του προσεχούς Σαββάτου στο Κάιρο, διευκρίνισε πως ίσως βρεθεί στο Κάιρο, «αναλόγως του επιπέδου τελικά που θα διεξαχθεί αυτή η Σύνοδος Κορυφής για το Παλαιστινιακό».

Αναφορικά με τις μεταναστευτικές πιέσεις τόνισε ότι είχαμε μία αύξηση των μεταναστευτικών ροών πριν ξεσπάσει αυτή η νέα κρίση στην Μέση Ανατολή, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν είναι μία αύξηση την οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε και διαμήνυσε ότι «η πολιτική μας, μια πολιτική της φύλαξης των συνόρων με αυστηρότητα και δικαιοσύνη, όχι απλά θα συνεχιστεί, αλλά θα ενταθεί».

Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε και τα στοιχεία του επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη ότι από 1.500 μετανάστες που είχε στην περιοχή του, τώρα έχει 6.500, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια «έκρηξη» και ότι τα νούμερα αυτά δεν είναι ακριβή.

Όπως είπε, οι αριθμοί για τους οποίους συζητούμε σήμερα, που είναι κάπου μεταξύ 1.000 και 3.000-4.000 δεν είναι αριθμοί που ένα νησί σαν την Λέσβο, το οποίο αποκτά και καινούριες δομές, δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Ερωτηθείς τέλος εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο κάποιων «ανταρσιών» σε δομές από ομάδες Παλαιστινίων μεταναστών, σχολίασε ότι «είμαστε σε εγρήγορση, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κάνουμε το καλύτερο για να μπορούμε να ελέγχουμε και να αποτρέπουμε περιπτώσεις που ενδεχομένως να μας δημιουργήσουν κάποια προβλήματα, αλλά δεν έχω κάποια ένδειξη, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω για το θέμα αυτό».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «είμαστε σε στενότατη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών και σημείωσ ότι εμείς δεν είχαμε στην Ελλάδα χαρακτηριστικά μουσουλμανικών πληθυσμών οι οποίοι είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί, όπως έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση».

Η στάση της Τουρκίας

Σε ερώτηση εάν η στάση που τηρεί η Τουρκία σε ό,τι αφορά το μεσανατολικό πρόβλημα και αυτή την κρίση των τελευταίων ημερών ενδεχομένως δυσχεράνει την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ερώτημα εύλογο και σημείωσε πως η Τουρκία «σε αντίθεση με την Ελλάδα η στάση της σίγουρα δεν είναι ισορροπημένη». Όπως είπε, «η μη ανοιχτή καταδίκη της Xαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης κατά την άποψή μου είναι πολύ προβληματική διότι εδώ πρέπει να γίνει αυτή η διάκριση, χωρίς την οποία δεν μπορούμε ουσιαστικά να προχωρήσουμε και να συνομιλήσουμε με τη μόνη Παλαιστινιακή Αρχή η οποία έχει νομιμοποίηση, που είναι η Φατάχ, η Αρχή η οποία αυτή τη στιγμή, παρά τα όποια προβλήματά της, κυβερνά τη Δυτική Όχθη».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πάντως ότι ο πολιτικός διάλογος ξεκίνησε χθες σε καλό κλίμα και διέκρινε βούληση και από τις δύο πλευρές να προστατευθει το καλό κλίμα που εκτίμησε ότι θα έχει ως επιστέγασμα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν έχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να κινδυνεύσει αυτή η συνάντηση να μην πραγματοποιηθεί λόγω της στάσης της Τουρκίας στο μεσανατολικό και πρόσθεσε ότι «θα ήταν λάθος τελικά να οπισθοχωρήσουμε και ότι η διατήρηση αυτού του καλού κλίματος είναι μία από τις λίγες θετικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας».

Όσσν αφορά το ενδεχόμενο η κρίση στη Μέση Ανατολή να εκτοξεύσει εκ νέου τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, τόνισε ωστόσο ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει μεγάλες αναταράξεις στην αγορά του πετρελαίου και σημείωσε ότι "αυτό είναι θετικό, αλλά μπορεί να αλλάξει εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη».

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη, όπως το έκανε και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όταν ξέφυγαν οι τιμές του φυσικού αερίου, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, τα ελληνικά νοικοκυριά, τις ελληνικές επιχειρήσεις».

«Εύχομαι και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο αυτό. Αυτή τη στιγμή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να σταματήσουν οι στηρίξεις στον ενεργειακό κλάδο, με εξαίρεση τους ευάλωτους. Διότι έχουμε αυτή τη στιγμή μια πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης η οποία θα καλύψει αρκετό κόσμο για τις ανάγκες θέρμανσης, πολύ πιο εξειδικευμένη από ό,τι υπήρχε στο παρελθόν, πολύ πιο δίκαιη θα έλεγα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ελπίζω να μην χρειαστεί να ανατρέξουμε στις δημοσιονομικές μας εφεδρείες για να διαχειριστούμε μια τέτοια ενεργειακή κρίση».

Αναφορικά με την ακρίβεια επανέλαβε την εκτίμηση ότι βλέπουμε την αρχή του τέλους ως προς την έξαρση του πληθωρισμού, αναγνώρισε ωστόσο ότι οι τιμές είναι ακόμα υψηλές στα καταναλωτικά προϊόντα, ειδικά για τις τιμές του λαδιού τόνισε ότι οι τιμές του είναι παγκόσμιες και έχουν πολύ να κάνουν με την προσφορά και τη ζήτηση και τη δυναμική της παραγωγής σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία.
Επανέλαβε εξάλλου την αντίθεσή του στην μείωση του ΦΠΑ επιμένοντας ότι οι μειώσεις δεν δουλεύουν, έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και τελικά όσοι το έκαναν το μετάνιωσαν γιατί πολύ απλά δεν δούλεψε και επανέρχονται σε προηγούμενους συντελεστές ΦΠΑ.

Ταυτόχρονα έστελε μήνυμα στις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως είπε, με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχουν προϊόντα τα οποία τα ανακαλύπτει κανείς σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές σε φθηνότερες τιμές.

«Αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Aν χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς θα το κάνουμε, γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης και για τη μόνιμη ενίσχυση του εισοδήματος, μεταξύ άλλων και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που δεν ξέρει -όπως είπε- πόση θα είναι, αλλά θα έρθει την 1η Απριλίου του 2024.

Οι προειδοποιήσεις προς τους υπουργούς

Ερωτηθείς για την σημερινή προειδοποίησή του σε υπουργούς «να βουτάμε πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάμε», σχολίασε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας», τόνισε πως εάν έχει συμβεί να υπάρχουν υπουργοί που έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα «είναι δική μου δουλειά, δημόσια και ιδιωτικά, να κάνω τις σχετικές προειδοποιήσεις διότι η αξιολόγηση όλων, και εμού του ιδίου, είναι συνεχής».

«Έχω αποφασίσει, ίσως δεν το έκανα -κάνοντας κι εγώ τη δική μου αυτοκριτική- με αυτήν την ένταση στην πρώτη μου θητεία, θέλω να είμαι τόσο αυστηρός με τους συνεργάτες μου όσο είμαι με τον εαυτό μου», πρόσθεσε, ενώ αναγνώρισε ότι «σίγουρα υπήρχαν κάποιες άστοχες δηλώσεις»

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν αυτό δεν αποτελεί προαναγγελία ανασχηματισμού, υπογράμμισε πως οι υπουργοί χρειάζονται λίγο χρόνο, δεν συμφώνησε με την άποψη ότι το νέο σχήμα δεν τραβάει όσο το προηγούμενο, της πρώτης τετραετίας, ενώ ερωτηθείς εάν είναι πιθανό να γίνουν κάποιες διορθώσεις στην πορεία, σχολίασε: «Είναι καλή η προσπάθεια και πρέπει να σας πω ότι το σίριαλ αυτό του ανασχηματισμού παίζεται σε διαρκή επανάληψη. Το αμέσως επόμενο θα είναι το σίριαλ των πρόωρων εκλογών, έτσι δεν είναι;»

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι η επιτυχία της πρώτης κάλπης δεν ακυρώνεται από τα αποτελέσματα της δεύτερης, αναγνώρισε ότι ίσως έγιναν κάποιες λάθος επιλογές, επανέλαβε ότι υποχρέωσή του είναι να συνεργάζεται με όλους τους αυτοδιοικητικούς, ενώ τόνισε πως η αλαζονεία είναι «μία πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική διότι οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σού συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές».

«Κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους»

Ερωτηθείς με αφορμή την συνεργασία των δύο υποψηφίων της αντιπολίτευσης στον β΄γύρο στην Αθήνα για το ενδεχόμενο «στις επόμενες ευρωεκλογές ή στις επόμενες εθνικές εκλογές να έχετε απέναντί σας ενιαίο μέτωπο αντιπολιτευτικό ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ» ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «έχω την εντύπωση ότι κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους».

«Να απαντήσουν πρώτα ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση σε αυτό το οποίο πρεσβεύει σήμερα η Νέα Δημοκρατία και μετά να δουν εάν μπορούν να συνεννοηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Καλή τύχη, θα πω εγώ. Δεν θα είναι απλή υπόθεση. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παλεύει να μην εξαερωθεί και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να "συριζοποιηθεί". Εάν αυτό τελικά τους φέρει πιο κοντά δεν το ξέρω, αλλά ξέρετε μερικές φορές οι εγωισμοί και τα πρόσωπα παίζουν τον ρόλο τους».

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ κοιτάω τα του οίκου μου. Και πιστεύω ότι αυτό το οποίο πετύχαμε ως Νέα Δημοκρατία είναι να εκφράσουμε μέσα από τις πολιτικές μας μία πιο πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Και επικρατήσαμε πολιτικά επειδή εφαρμόσαμε συγκεκριμένες πολιτικές, επειδή φέραμε ανάπτυξη, επειδή κάναμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί, επειδή οι πολιτικές μας είχαν κοινωνικό πρόσημο, επειδή επιδείξαμε στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς τέλος για τις φυσικές καταστροφές ανάφερε ότι η κυβέρνηση και αυτοκριτική έχει κάνει και σε αλλαγές θα προχωρήσει. Αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι θα επικοινωνήσει την άλλη εβδομάδα με τον Καναδό Πρωθυπουργό για να δει με ποιον τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια εγγύηση από την καναδική κυβέρνηση προς την εταιρεία η οποία παράγει τα Canadair, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα εκτελεστεί το συμβόλαιο το οποίο θέλουμε να υπογράψουμε για να πάρουμε στην καλύτερη περίπτωση νέα Canadair το 2026.

Όπως είπε εξάλλου την άλλη εβδομάδα θα έχει και την πρώτη αναφορά της ολλανδικής εταιρείας από την οποία ζητήθηκε τεχνογνωσία για το τι έγινε λάθος στα αντιπλημμυρικά, ποιες είναι οι άμεσες παρεμβάσεις και ποιος είναι ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός για να εξασφαλίσουμε όχι απλά ότι δεν θα ξαναπλημμυρίσουμε σε αυτή την έκταση αλλά ότι θα μετριάσουμε τις επιπτώσεις των ακραίων φαινομένων

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
Keywords
ενεργεια, μητσοτακης, λωρίδα της γάζας, πετρελαιο θερμανσης, νεα δημοκρατια, νέα, πετρελαιο, ΑΝΤ1, ελλαδα, εκλογες, αθηνα, μετρο, βομβα mall, σημαίνει, θεσσαλονικη, προσφορες, ΦΠΑ, υπουργοι, συριζα, ΠΑΣΟΚ, εταιρεία, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, σταση εργασιας, αυξηση φπα, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, ανασχηματισμος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, αξιολογηση, κοινωνια, αποτελεσματα, χωρες, το θεμα, αστυνομια, δημοκρατια, δουλεια, εθνικη, θεμα, θητεια, ισπανια, ισραηλ, ιταλια, νησι, σημερινη, τυχη, αγορα, αυξηση, αιρεση, απλα, αφορμη, γαζα, γεγονοτα, γεγονος, γειτονια, γινει, γλωσσα, δυστυχως, δειτε, δικη, δυτικη, εγινε, εγρηγορση, εγγυηση, ευκολα, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, ελληνικη αστυνομια, εβδομαδα, εξαρχεια, εξελιξη, επικοινωνια, επιτυχια, εταιρεία, ευρωπη, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, υπομονη, υποθεση, θετικο, κυβερνηση, κλιμα, λαθη, λαθος, λογο, λωρίδα της γάζας, μειωση, μυαλο, ξερετε, ουσιαστικα, πηγαινε, προβληματα, ρολο, σιγουρα, σιριαλ, τι ειναι, τουρκια, φαταχ, φορα, αυστηρος, αγορες, εκδικηση, ελληνικα, ετοιμη, κωνσταντινου, μυαλα, νοσοκομειο, ομαδες, σημαίνει, ταξιδι, θελω να, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Κρατική, Μητσοτάκης, - Ευθείες,kratiki, mitsotakis, - eftheies