Κοζάνη: Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι, «δεν θα σας πω τίποτα» (vid)

Με τη συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κοζάνης το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου ο 45χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο κτίριο της Εφορίας Κοζάνης.

Ο κατηγορούμενος δε συνεργάστηκε καθόλου με τις αρχές, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι «δε θα σας πω τίποτα».

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες στο KOZANILIFE.GR, ο άντρας κατάφερε και πέρασε μέσα από το γκισέ, έβγαλε ένα τσεκούρι

από την τσάντα του και απρόκλητα χτυπούσε με μένος στο κεφάλι τους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι έντρομοι φώναζαν και έτρεχαν να σωθούν, ενώ ο Διευθυντής της Εφορίας μαζί με άλλα άτομα που ήταν στο σημείο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα η Αστυνομία και συνέλαβε τον δράστη.

Στον 2ο όροφο του κτιρίου της ΔΟΥ Κοζάνης που συνέβη το τραγικό περιστατικό εξακολουθεί να βρίσκεται Αστυνομία, ενώ το λουτρό αίματος που προκάλεσε ο δράστης μαρτυρά το σκηνικό τρόμου που εκτυλίχθηκε. 

Οι συνολικοί τραυματίες είναι 4 υπάλληλοι της Εφορίας Κοζάνης, εκ των οποίων ένας άντρας και τρεις γυναίκες. Μία γυναίκα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να διαφύγει.

Οι ανακρίσεις για το περιστατικό συνεχίζονται από την Αστυνομία.

Η κατάσταση της υγείας των θυμάτων

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη .

Επικοινωνία Μητσοτάκη- Κικίλια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών που νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στο χώρο δουλειάς τους.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα