Κοτζιάς: Παραιτήθηκα αλλά είμαι ευτυχής λόγω Σκοπιανού

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την τιμή που του έκανε να του δώσει την δυνατότητα να αναμετρηθεί με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής ευχαρίστησε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

«Κύριε πρωθυπουργέ κάτω από την ηγεσία σας η κυβέρνηση μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από τον βούρκο που βρέθηκε να ξεπεράσουμε την ανυποληψία και μια κατάσταση που δεν μας ακούγανε. Σήμερα μας ακούν και θέλουν τη γνώμη μας. Είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που έλαβα από ξένους

συναδέλφους και την έκφραση λύπης που απελευθέρωσα τον εαυτό μου από το βάρος αυτών των προβλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΕΞ.

Όπως είπε η χώρα κατάφερε στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν να βάλει στο τραπέζι θέματα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες και έγινε ένα βήμα μπροστά στο θέμα του Σκοπιανού και ευχαρίστησε τους βουλευτές των Σκοπίων που ψήφισαν χθες. «Παραιτήθηκα και είμαι ευτυχής, είναι παράδοξο».

Αναφορικά με το Κυπριακό τόνισε ότι άλλαξε η ατζέντα και μπορέσαμε να θέσουμε πάνω στο τραπέζι το ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας που δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. «Πρώτη φορά βγήκαμε από διαπραγματεύσεις χωρίς blame game εις βάρος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την ΑΟΖ υποστήριξε ότι έγιναν πολύ σημαντικά βήματα και είμαστε στην τελική φάση διαπραγμάτευσης με την Ιταλία και την Αλβανία και θα προχωρήσει ο 10ος γύρος με την Αίγυπτο.

Σημείωσε ότι υπάρχουν δυο έτοιμα νομοσχέδια για τον οργανόγραμμα του υπουργείου και αυτό για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα