Κώστας Τσουκαλάς: «Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ δέχονται μία πολύ μεγάλη επίθεση από οικονομικά συμφέροντα»
«Η Δημοκρατική Παράταξη έχει αρχηγό, νέο πολιτικό προσωπικό και πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας»
Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Morning Point» του MEGA News με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη Μαρία Αστερίου εμφανίστηκε σήμερα o Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς.
Στον απόηχο της χθεσινής δικαστικής απόφασης για τους βουλευτές των Σπαρτιατών, ο
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καταλόγισε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ότι «βιάστηκε να μιλήσει για αλλαγή του ορίου πλειοψηφίας στους 149 βουλευτές», ενώ σχολίασε αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Βρεττάκου στο πάνελ ότι αυτό θα το κρίνει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Ο κ. Μαρινάκης λέει για 149 και εσείς λέτε ότι θα το πει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής. Δεν είναι ίδια πράγματα. Άρα, ένας από τους δύο κάνει λάθος. Εγώ θεωρώ ότι λάθος κάνει ο κ. Μαρινάκης».
Χαρακτήρισε, παράλληλα, την αντικατάσταση ή μη των τριών βουλευτών των Σπαρτιατών «ένα ζήτημα θεσμικής ομαλότητας» και υπογράμμισε: Ενόψει της συζήτησης επί των προτάσεων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, ο Κώστας Τσουκαλάς εξήγησε εκ νέου ότι «αν η Νέα Δημοκρατία αποκλείσει να γίνει έλεγχος για κακουργηματικές πράξεις και δεν υπάρξουν νέα στοιχεία, τότε κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσωπικά με την ψήφο του θα έχει θάψει τη δυνατότητα να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και θα έχει αναλάβει την ευθύνη να μην μπορεί να αναβαθμιστεί η κατηγορία».
«Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι ο κ. Καραμανλής είχε σκοπό να διαλύσει τον ΟΣΕ και να του αποστερήσει πόρους. Αυτό πιστεύουν; Αυτό θα ψηφίσουν να ελεγχθεί», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς, αναλύοντας στη συνέχεια:
«Η δικογραφία Μπακαΐμη παραπέμπει τους υπηρεσιακούς διευθυντές, λέγοντας ρητά ότι παράλληλα με τη ΡΑΣ απεδείχθη ότι το υπουργείο Μεταφορών είχε εποπτική ευθύνη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Διαφορετικά δεν θα παρέπεμπε τους γενικούς διευθυντές. Διαψεύδει, δηλαδή, η δικογραφία το σκεπτικό της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας . Ως εκ τούτου, εμείς προτείνουμε κάτι απόλυτα συμβατό με τη δικογραφία πάνω στην οποία εργαστήκαμε μεθοδικά και με συνέπεια . Η Νέα Δημοκρατία γέννησε από το μυαλό της ένα πλημμέλημα για να τον απαλλάξει, ένα πράγμα που δεν το έχει πει κανένας σε καμία μαρτυρία. Το λέει μόνο η Νέα Δημοκρατία».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βρεττάκος διέκοψε τη ροή διερωτώμενος αν το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής ήθελε με δόλο να υπάρξουν νεκροί, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κώστα Τσουκαλά.
«Προφανώς δεν γνωρίζετε ότι αν λέγαμε ότι ήθελε ή έστω απεδέχθη το ενδεχόμενο να υπάρξουν νεκροί, θα κάναμε πρόταση για ανθρωποκτονία. Επειδή, όμως, δεν γνωρίζετε τη διαφορά ανθρωποκτονίας και διατάραξης, για προστασία δική σας, να μην εκτίθεστε».
«Ο κ. Μπακαΐμης μιλά για παράλληλη ευθύνη του υπουργείου και της ΡΑΣ, ο κ. Καραμανλής λέει ότι δεν τον είχαν ενημερώσει, ενώ τα στελέχη με πρωτοκολλημένα έγγραφα υποστηρίζουν ότι το έκαναν. Γιατί να μην τα ελέγξουμε όλα αυτά στην προανακριτική; Μπορεί να λέει αλήθεια ο Υπουργός. Μπορεί να έχουν δίκιο τα υπηρεσιακά στελέχη. Δεν θέλουν όμως καν να γίνει έλεγχος», πρόσθεσε ο Κ. Τσουκαλάς.
Αναφορικά με τις συζητήσεις στο μέτωπο της κεντροαριστεράς, ο Εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «η δημοκρατική παράταξη έχει έναν πολύ ευρύ κοινωνικό χώρο, που σήμερα είναι πράγματι διασπασμένος εκλογικά και πρέπει να εκφραστεί πλειοψηφικά μέσα από το ΠΑΣΟΚ για να μπορεί με όρους νίκης να δρομολογηθεί η πολιτική αλλαγή .Πρόκειται για την κοινωνική πλειοψηφία όπου είναι ο κόσμος της εργασίας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι αποκλεισμένοι από τη στέγαση και από καλούς μισθούς νέοι.
Εγώ δεν πιστεύω σε “Κιγκινάτους” ούτε σωτήρες .Η Δημοκρατική Παράταξη έχει αρχηγό, νέο πολιτικό προσωπικό και πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Για αυτό και δέχεται μία πολύ μεγάλη επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος mediaκών και οικονομικών συμφερόντων χτυπάει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Συμβαίνει διότι κάποιοι δεν θέλουν να γίνει πρωθυπουργός της χώρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν θέλουν να γίνει πρωθυπουργός κάποιος που δεν ελέγχουν και δεν προέρχεται από την ελίτ. Δεν θέλουν να γίνει Πρωθυπουργός ένας νέος πολιτικός που προέρχεται από την περιφέρεια της χώρας. Τους ενοχλεί.
Άρα η κεντροαριστερά έχει ηγέτη, έχει χώρο που την εκφράζει. Είμαι σίγουρος πώς θα καταφέρουμε να πείσουμε το σύνολο του κοινωνικού χώρου αυτής της παράταξης να έρθει και να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ διότι μόνο έτσι θα γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή. Όσο έχουμε εκλογικό κατακερματισμό και κόμματα χωρίς πρόγραμμα απλά να διαγκωνίζονται να πάρουν μερίδιο, τότε πράγματι αυτό θα ενισχύει την μακροημέρευση της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος θέλει να φύγει αυτή η Νέα Δημοκρατία και να έχουμε μία κυβέρνηση η οποία να μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να έχουμε μια οικονομία με υψηλή ανταγωνιστικότητα και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, η λύση είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης».
#ΚΩΣΤΑΣ_ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ #ΠΑΣΟΚ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΤΕΜΠΗ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Είναι σίγουρη η επίθεση αρκούδας» λέει εθελοντής διασώστης – «Δεν υπάρχει ίχνος» υποστηρίζει ο ιατροδικαστής
- «Ήρθαν με μυδρίαση και όλοι τα θεωρούσαν νεκρά – Ιατρικό θαύμα ότι επανήλθαν» λέει ο Γιαννάκος για τα παιδιά στον Άραχθο
- Άρτα: Διασωληνωμένα στην Πάτρα μεταφέρονται τα δύο παιδιά – Τι έδειξαν οι αξονικές
- «Ντύθηκες σαν κλόουν»: Καταγγελία μαθήτριας για επιτηρήτρια στις πανελλήνιες
- Ιωάννα Τούνη: Ο δικηγόρος της απαντά αν θα κινηθεί νομικά για τις φωτογραφίες με τον Στάθη Σχίζα
- Η ΠΡΩΤΗ ΟΛΥΜΠΙΔΑ ΑΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ ROBOT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
- Πάρος: «Πήγαμε στην παραλία πρωί και φύγαμε στις 15:00», περιγράφει η μητέρα του βρέφους που πέθανε
- Πόσα χρήματα μαζεύονται με 1 ευρώ την ημέρα; Δείτε με το online εργαλείο αποταμίευσης
- Το τελευταίο «αντίο» στον 61χρονο ορειβάτη που σκοτώθηκε μετά από επίθεση αρκούδας στη Δράμα
- Έξαλλος ο Π. Κουσουλός με τον Β. Νουλέζα: «Ε, χαιρετήστε με! - Δεν θα μου ανέβει η πίεση μεσημεριάτικα!»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Τριπλασιασμός χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ στην αμυντική βιομηχανία της ΕΕ
- Κώστας Τσουκαλάς: «Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ δέχονται μία πολύ μεγάλη επίθεση από οικονομικά συμφέροντα»
- Τέμπη: Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η δίκη για τις κάμερες
- Σχολεία: Πότε κλείνουν για καλοκαίρι και πότε ανοίγουν τον Σεπτέμβριο
- Σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Στεγαστικής Πολιτικής με στόχο την ολιστική προσέγγιση στο στεγαστικό πρόβλημα
- «The 2Night Show»: Ζόζεφιν και Ελένη Καρακάση στον Γρηγόρη Αρναούτογλου
- Χριστίνα Παππά για Πέτρο Φιλιππίδη: Τελειομανής, αυστηρός αλλά ηθικός στη συνεργασία του
- Ανδρουλάκης: Θα εργαστούμε για ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και όχι ένα κράτος-λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων
- Αντεπίθεση Καραμέρου στις δηλώσεις Μαρινάκη: «Οι υπερασπιστές των καρτέλ έχουν το θράσος να μιλούν για το 2019»
- «Grand Hotel»: Ο Ρήγας και ο Πέτρος πιάνονται στα χέρια

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Κώστας Τσουκαλάς: «Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ δέχονται μία πολύ μεγάλη επίθεση από οικονομικά συμφέροντα»
- Τριπλασιασμός χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ στην αμυντική βιομηχανία της ΕΕ
- Σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Στεγαστικής Πολιτικής με στόχο την ολιστική προσέγγιση στο στεγαστικό πρόβλημα
- Τέμπη: Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η δίκη για τις κάμερες
- Χριστίνα Παππά για Πέτρο Φιλιππίδη: Τελειομανής, αυστηρός αλλά ηθικός στη συνεργασία του
- Αντεπίθεση Καραμέρου στις δηλώσεις Μαρινάκη: «Οι υπερασπιστές των καρτέλ έχουν το θράσος να μιλούν για το 2019»
- «Grand Hotel»: Ο Ρήγας και ο Πέτρος πιάνονται στα χέρια
- Πιερρακάκης: Δεν θα παίρνουν την επιστροφή ενοικίου όσοι δεν το πληρώνουν ηλεκτρονικά
- Υπερψηφίστηκε ο νέος ΚΟΚ: Όλα όσα αλλάζουν και πρέπει να γνωρίζετε
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνάντηση Χαρίτση με τους προέδρους των ΓΕΩΤΕΕ και ΠΟΓΕΔΥ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης: Θα εργαστούμε για ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και όχι ένα κράτος-λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι εγγραφές για το καλοκαιρινό πρόγραμμα στα νηπιαγωγεία
- «Παιχνίδια Εκδίκησης»: Η Μαρίνα ανησυχεί για τον Διονύση
- Καραμέρος: Οι γαλάζιοι υπηρέτες των καρτέλ πιάνουν στο στόμα τους την κυβέρνηση Τσίπρα και το 2019
- Έβρος: Απανθρακωμένη σορός σε ΙΧ στην Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας
- Σχολεία: Πότε κλείνουν για καλοκαίρι και πότε ανοίγουν τον Σεπτέμβριο
- «The 2Night Show»: Ζόζεφιν και Ελένη Καρακάση στον Γρηγόρη Αρναούτογλου
- Καιρός: Χωρίς σημάδια βελτίωσης η ζέστη στην Αθήνα - Πού θα φτάσει τους 37 ο υδράργυρος
- Κυρανάκης: Ξεκινά από 5 Ιουλίου η 24ωρη πιλοτική λειτουργία των ΜΜΜ
- Καιρός: Επιμένει το κύμα ζέστης – Πάνω από 34 στην Αθήνα, 37άρι στα Χανιά, πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες