Κορυφώνεται το δράμα: Σήμερα η κηδεία του Γρηγόριου Φύτρου, της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Ανδρέα

Σήμερα η τριπλή κηδεία των αδικοχαμένων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, Γρηγόριου Φύτρου, της 13χρονης κόρης του Εβίτας και του 11χρονου γιου του Ανδρέα.

Σήμερα, Κυριακή φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στα αδικοχαμένα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Γρηγόριου Φύτρου, της 13χρονης κόρης του Εβίτας και του 11χρονου γιου του Ανδρέα, με τραγική φιγούρα την μόνη επιβιώσασα της οικογένειας,

την μητέρα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έλαβαν χώρα στην πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς η 13χρονη Εβίτα Φύτρου πήδηξε από ύψος 15 μέτρων για να σωθεί. Η μητέρα είναι η μόνη που επέζησε και αυτό διότι δεν βρισκόταν στην περιοχή την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Τα λόγια της συγκλονίζουν:

"Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: "Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις". Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα" αναφέρει σε επιστολή της.

Η οικογένεια ζήτησε να μην δώσουν το παρών στην κηδεία τα ΜΜΕ. Η μητέρα των δύο παιδιών αλλά και σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου που επίσης έχασε την ζωή του στο εν λόγω συμβάν προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 29.7.2018 στις 11.30 θα πούμε το τελευταίο αντίο στους πολυαγαπημένους μας , Γρηγόρη, Εβίτα & Ανδρέα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κρυονερίου, τραγικά θύματα στο Μάτι Αττικής. Η οικογένεια των εκλιπόντων δεν επιθυμεί καμία παρουσία με οποιονδήποτε τρόπο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε όλη την διάρκεια του τελευταίου αποχαιρετισμού των οικείων της. Ζητάμε να σεβαστείτε την επιθυμία της μητέρας των εκλιπόντων Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου, άλλως επιφυλάσσετε κάθε νόμιμου δικαιώματός της, στην περίπτωση αδιαφορίας σας στην επιθυμία της.

Εκ μέρους της οικογένειας».

Συνεχίζοναι οι έρευνες - Μάχη με τον χρόνο δίνουν πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία

Μάχη με το χρόνο συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία στην ανατολική Αττική, ελέγχοντας σπιθαμή προς σπιθαμή σπίτια και περιοχές όπου θα μπορούσαν να εντοπίσουν άτομα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα.

Με τις ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων να μειώνονται όσο περνούν οι ημέρες και τις δραματικές στιγμές που έζησαν οικογένειες της περιοχής να βυθίζουν στη θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα, δύτες πραγματοποιούν καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικές Εύβοιας αλλά και σε βραχονησίδες.

Οι ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει τις νεκροτομές των 88 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για 51 σορούς. Τελευταίο θύμα, που υπέκυψε χτες στα τραύματά της, ήταν μια 42χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση αγνοουμένων τόσο στην ξηρά όσο κυρίως στη θάλασσα. Εθελοντής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), που συμμετέχει στις έρευνες, ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από την επομένη της πυρκαγιάς, βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή από τις 3.00 το απόγευμα που σχολάει από τη δουλειά του έως αργά το βράδυ. «Ανταμοιβή δεν υπάρχει και δεν την επιδιώκουμε. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με την ψυχή μας», τονίζει.

Από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 67 καταδύσεις για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού, εκτελείται επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., η οποία έχει την δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (συσκευές rebreather).

Ακόμη, σήμερα το πρωί, στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι, τελέστηκε θεία λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κηφισιάς, κ. Κυρίλλου, υπέρ ενισχύσεως και παρηγορίας των πυρόπληκτων ενοριτών και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Βοήθεια για τους πυρόπληκτους - Επανέρχεται η ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Κυριακή αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής ζώνης της περιοχής.

Για τη σίτιση των πυρόπλυκτων, από τους εθελοντές, φαγητό παρέχει και ο Στρατός, ο οποίος έχει στήσει μαγειρείο σε οικόπεδο επί της οδού Περικλέους, ενώ η διανομή γίνεται στην άλλοτε ψαροταβέρνα στην Αργυρά Ακτή.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στην έδρα του τοπικού Ναυταθλητικού Ομίλου, που βρίσκεται στο λιμάνι, έχουν συγκεντρωθεί είδη πρώτης ανάγκης από τις προσφορές των πολιτών και εκατοντάδες εθελοντές μοιράζουν πακέτα με νερά, τρόφιμα, ρούχα και απορρυπαντικά σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα