Κορονοϊός: Βιομηχανία στο Κιλκίς κατασκευάζει ασπίδες προσώπου για γιατρούς και νοσηλευτές (pic-vid)

Κορονοϊός: Μια βιομηχανία στο Κιλκίς αποφάσισε να αλλάξει το αντικείμενο παραγωγής της για να βοηθήσει στο έργο των γιατρών και των νοσηλευτών. Κατασκευάζει ασπίδες προσώπου τις οποίες ήδη έχει προωθήσει σε ένα νοσοκομείο. Πόσες ασπίδες φτιάχνει την ημέρα και ποιος είναι ο αριθμός των παραγγελιών που δέχτηκε.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Νίκος Τσεκλίδης σύμφωνα με δημοσίευμα του makthes.gr κρατά τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα. Την ώρα που μια ασπίδα προσώπου από πλαστικό πωλείται στην αγορά έναντι πέντε -έξι ευρώ, τις πουλά μόλις δύο ευρώ, δηλώνοντας πως

στόχος του είναι να συμβάλλει κι εκείνος στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης και όχι ο πρόσκαιρος πλουτισμός.

Παρέδωσε 400 ασπίδες στο ΑΧΕΠΑ

Η εταιρία του κ. Τσεκλίδη πλέον έχει την δυνατότητα σε όλο το εικοσιτετράωρο να παράγει μέχρι και 5.000 ασπίδες προσώπου. Ήδη την περασμένη Παρασκευή παρέδωσε στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», νοσοκομείο αναφοράς του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη, 400 ασπίδες προσώπου. Στις αποθήκες του διαθέτει ακόμα 1.500 ασπίδες, ενώ οι παραγγελίες από τα διάφορα σημεία της χώρας ανέρχονται σε 14.000.

Μιλώντας στο makthes.gr ο κ. Τσεκλίδης αναφέρει πως η διαδικασία προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά, να δημιουργήσει το καλούπι και να ξεκινήσει η πρώτη παραγωγή κράτησε περίπου δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος εργαζόταν νύχτα μέρα, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στην πρώτη παραγωγή ασπίδων προσώπου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα