Κορονοϊός: Τρόμος στην Ιταλία - 41 νεκροί σε μία ημέρα

Κορονοϊός: Εντονη ανησυχία στην Ιταλία καθώς μέσα σε 24 ώρες έχουν πεθάνει 41 άτομα, σύμφωνα με το euronews. Παράλληλα τα κρούσματα στην γειτονική μας χώρα εμφανίζουν αύξηση με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από την φονική επιδημία να φθάνουν τους 3.296.

Η Ιταλία ανακοίνωσε 41 νέους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού σε μόλις 24 ώρες.

Το πρακτορείο πολιτικής προστασίας της χώρας δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.296 μολύνθηκαν ενώ συνολικά 148 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κάλεσε τους ανθρώπους

να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για καταπολέμιση της επιδημίας.

Συνολικά ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο 3.281 ανθρώπων παγκοσμίως ενώ έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι.

«Δεν είναι ώρα για δικαιολογίες, δεν είναι ώρα για να τα παρατήσουμε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Η Κίνα ανέφερε 143 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά τα περισσότερα νέα κρούσματα βρίσκονται εκτός Κίνας.

Ο αριθμός των νεοεμφανιζόμενων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα φαίνεται να μειώνεται, όπως, δήλωσε ο ΠΟΥ. 

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από το COVID-19 και είπε ότι υπήρχαν 92 νέες μολύνσεις.

Ένας 73χρονος στο l'Oise, όπου υπάρχουν περισσότερες από 100 περιπτώσεις κρουσμάτων του ιού, πέθανε και ακόμα ένα άτομο, που ήταν 64 ετών, πέθανε στο τμήμα του l'Aisne.

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος από τον ιό στη Βρετανία

Κλειστά πανεπιστήμια και σχολεία

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε χθες ότι θα κλείσει προσωρινά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στη γείτονα χώρα, καθώς οι αρχές δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 5/3 και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία ανέβηκε σε 79 την Τρίτη από 52 που επισήμως είχε ανακοινωθεί μόλις μια ημέρα νωρίτερα.

Οι αριθμοί κρουσμάτων από κορονοϊό στην Ιταλία είχαν ξεπεράσει τον αριθμό των επίσημων της λοίμωξης στο Ιράν μέχρι την Τετάρτη, που το Ιράν ανακοίνωσε ότι 92 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό και 2.922 έχουν μολυνθεί.

Οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας δήλωσαν την Τρίτη ότι υπάρχουν σκέψεις να δημιουργήσουν μέχρι και μια περιοχή καραντίνας, μια αποκαλούμενη «κόκκινη ζώνη» για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την έκρηξη του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Κανένας από εμάς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη μελλοντική εξέλιξη της νόσου. Αυτή είναι μια σημαντική εβδομάδα για να καταλάβουμε τι θα συμβεί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο Angelo Borrelli, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ καταγγέλλει το αμερικανικό CNN για διαστρεβλομένο χάρτη της Ιταλίας

«Πρόκειται για μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

«Πρόκειται μονάχα για ένα παράδειγμα, καθώς και άλλα διεθνή ΜΜΕ περιγράφουν την κατάσταση στην Ιταλία με εσφαλμένο τρόπο», κατήγγειλε ο Λουίτζι ντι Μάιο.

Στον χάρτη που μετέδωσε το CNN υπό τον τίτλο «Κρούσματα του κοροναϊού που συνδέονται με την Ιταλία», η χώρα είναι βαμμένη κόκκινη και βρίσκεται στο κέντρο ενός παγκόσμιου χάρτη απ’ όπου καμιά 15αριά βέλη συνδέουν την Ιταλία με άλλες χώρες ή κρούσματα που έφθασαν από την Ιταλία. Η Κίνα δεν αναφέρεται στον χάρτη».

«Διερωτώμαι ποιος είναι ο σκοπός. Το να μεροληπτεί κανείς σε βάρος μιας χώρας που έχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας και που διαχειρίζεται, με τον καλύτερο τρόπο και παρά τις όποιες περικοπές δεκαετιών στον προϋπολογισμό της, μια περίπλοκη και επείγουσα κατάσταση σε ορισμένες περιοχές;» ρώτησε ο ντι Μάιο, ο οποίος κατήγγειλε την «παραπληροφόρηση ορισμένων ΜΜΕ».

«Η Ιταλία είναι η χώρα που διαχειρίζεται με τον πλέον σθεναρό τρόπο αυτήν την έκτακτη κατάσταση, η οποία, όπως το γνωρίζουμε, δημιουργήθηκε στην Κίνα» σημείωσε.

«Εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να επιστρέψει η χώρα μας, το συντομότερο, στην κανονικότητα. Καλούμε ολόκληρο τον κόσμο να συνεργαστεί προς αυτόν τον σκοπό: πολιτικούς άνδρες και γυναίκες, οργανισμούς και ΜΜΕ» κατέληξε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Τρόμος, Ιταλία - 41,koronoios, tromos, italia - 41