Κορονοϊός, Θεοδωρικάκος: Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς με παιδί που δεν πάει σχολείο

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον κορονοϊό, τα μέτρα και την άδεια του ειδικού σκοπού σε γονείς που έχουν παιδί το οποίο δεν πάει σχολείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε για ακόμη μία φορά έκκληση στους πολίτες, να ακολουθήσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν τον περιορισμό της κυκλοφορίας με σκοπό την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις, ούτε καταθέσεις στεφάνων,  ξεκαθαρίζοντας ότι κατάθεση στεφάνου θα

γίνει μόνο από τον πρωθυπουργό στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι παρατείνεται αυτομάτως η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς του δημοσίου, εφόσον τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μετά την 24η Μαρτίου.

Η χορήγησή της άδειας ειδικού σκοπού επεκτείνεται και σε γονείς με παιδιά, ηλικίας κάτω των 15 ετών (από τη στιγμή που γεννιούνται, έως 15 ετών) που δεν είναι γραμμένα σε σχολείο.

Την άδεια δικαιούται όπως και πριν ένας από τους δύο γονείς.

Όπως είπε αναμένεται μέσα στην ημέρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα για να πάρει ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού έπρεπε το παιδί να πηγαίνει σε παιδικό, βρεφονηπιακό, δημοτικό ή γυμνάσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα