Κορονοϊός: Τα ενθαρρυντικά γραφήματα σύγκρισης της Ελλάδας με χώρες της Ευρώπης (pic)

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η Γαλλία για τον περιορισμό του κορονοϊού και συνέκρινε την κατάσταση της χώρας με τη δικιά μας από επιδημιολογικής άποψης. 

Την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ

το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο 135 ευρώ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των συγκεκριμένων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις για τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Έτσι, επισήμανε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Γαλλία δείχνει ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι δραματική και ότι στην Ελλάδα «παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση.

Τόνισε ότι τη συγκεκριμένη επιτυχία την πιστώνεται ο κάθε Έλληνας που εφαρμόζει τα μέτρα και επανέλαβε την έκκληση του για τήρησή του και το επόμενο διάστημα, ώστε να αποφευχθούν νέα.

Τα γραφήματα σύγκρισης κρουσμάτων και θανάτων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Keywords
Τυχαία Θέματα