Κορονοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την COVID-19

Ξεκινά η συνεδρίαση της Επιτροπής που συστάθηκε για την αξιολόγηση των επιδιημιολογικών δεδομένων κάθε περιοχής, της κατηγοριοποίησης στο επίπεδο που αντιστοιχούν και τα μέτρα ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού που εφαρμόζονται σε κάθε επίπεδο.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό θα επιτρέπει σε κάθε πολίτης να γνωρίζει ποια προληπτικά μέτρα ισχύουν στην περιοχή του, όπως ανέφερε και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Χαρδαλιά.

Η Επιτροπή Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

από τη λοίμωξη COVID-19, στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό το Νίκο Χαρδαλιά, συστάθηκε με στόχο την αξιολόγηση των μέτρων και κανόνων που εφαρμόζονται ανά επίπεδο συναγερμού, αλλά και την κατηγοριοποίηση των περιοχών σε κάθε επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση θα εξεταστεί η επιδημιολογική πορεία του συνόλου των περιοχών της χώρας και θα αξιολογηθεί κατά πόσο κάποιες από αυτές τις περιοχές θα χρειαστεί να αλλάξουν επίπεδο συναγερμού, είτε επειδή ο κορονοϊός υποχωρεί είτε γιατί η διασπορά του στις κοινότητες παραμένει σε επίπεδα, που επιβάλουν αναβάθμιση του επιπέδου.

Εκτιμάται πως η συζήτηση σήμερα δεν θα επεκταθεί σε αναπροσαρμογή ή λήψη νέων μέτρων, αν και η εν λόγω Επιτροπή έχει και σχετική αρμοδιότητα.

Πάντως, η συγκεκριμένη Επιτροπή τουτ Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19 αναμένεται να συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση, αν όχι συχνότερα αν χρειαστεί.

Περισσότερα για τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα