Κορονοϊός: Σε καραντίνα 1 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως - Αναλυτικά οι χώρες

Ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός.

Σε τουλάχιστον 34 χώρες οι πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα, ένα μέτρο που αφορά περισσότερους από 659 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό ισχύει για τη Γαλλία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, το Ιράκ, τη Ρουάντα και την Ελλάδα.

Στον κατάλογο θα προστεθούν η Κολομβία και η Νέα Ζηλανδία από αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία αυτών των χωρών οι πολίτες εξακολουθούν να μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για να εργαστούν, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να επισκεφθούν γιατρό.

Σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες (περισσότεροι από 228 εκατομμύρια άνθρωποι), ανάμεσά τους το Ιράν, η Γερμανία και η Βρετανία, οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις μετακινήσεις και τις επαφές. Οι εκκλήσεις αυτές όμως έχουν περιορισμένη ανταπόκριση, κυρίως στη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση προέβη σε αυστηρές προειδοποιήσεις αφού το Σαββατοκύριακο πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν στα πάρκα και τις παραλίες.

Τουλάχιστον 10 χώρες και περιοχές έχουν επιβάλει περιορισμούς στην κυκλοφορία, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ και τη νύκτα. Αυτό ισχύει στη Μπουρκίνα Φάσο, τη Χιλή, τη Μανίλα στις Φιλιππίνες, τη Σερβία και τη Μαυριτανία. Στη Σαουδική Αραβία απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Τέλος, κάποιες χώρες έχουν θέσει σε καραντίνα μεγάλες πόλεις, απαγορεύονται την είσοδο και την έξοδο από αυτές. Αυτό ισχύει για τις 27 μεγαλύτερες πόλεις της Βουλγαρίας και τη Νουρ-Σουλτάν στο Καζακστάν, όπως και το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Σε αυτές τις πόλεις ζουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: 674 νεκροί στη Γαλλία - 86 στη Γερμανία

Κορονοϊός: Πόσο χαρτί υγείας χρειαζόμαστε σε καραντίνα;

Keywords
Τυχαία Θέματα