Κορονοϊός: Πληροφορίες για 20 νέα θύματα, τα περισσότερα στη Θεσσαλονίκη

 Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από επιπλοκές του κορoνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 20 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα περισσότερα θύματα νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 43 συνάνθρωποί μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να έχει ανέλθει σε 909.

Κ. Ζέρβας: Κάθε οικογένεια της Θεσ/νίκης έχει κι έναν ασθενή

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
“Σε κάθε οικογένεια της πόλης υπάρχει κι ενας ασθενής” σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Πρόσθεσε δε, ότι “βρισκόμαστε στο προτελευταίο στάδιο των περιοριστικών μέτρων με την ελπίδα να αποδώσουν” και απέδωσε την κατάσταση στο εφησυχασμό και τη χαλάρωση που επικράτησε, όταν τα κρούσματα στην πόλη ακόμη ήταν λίγα.

Επίσης πρότεινε την εφαρμογή ενός αυστηρού lockdown στα πρότυπα του Ισραήλ, καθώς “αν και ο κόσμος έχει εμφανίσει μια κόπωση από τον Μάρτιο, πειθαρχεί στα νέα μέτρα”.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι “πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις οικονομικές επιπτώσεις που υπάρχουν λόγω του lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού” τονίζοντας πως όταν ο κόσμος επιστρέψει στις δουλειές
του, “πρέπει να δώσουμε μια ανάσα στον κόσμο, να υπάρξει βοήθεια από τους δήμους, αλλά και την κυβέρνηση»

 Mε πληροφορίες από GR Times

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Στο τραπέζι να μετατραπεί το Βελλίδειο σε κέντρο νοσηλείας Covid-19

Keywords