Κορονοϊός: Οι τρεις πηγές νέων μολύνσεων - Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική

Κορονοϊός Ελλάδα: Μαζί με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα μας, το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι παρακολουθούνται στενά τρεις πηγές νέων μολύνσεων.

Συγκεκριμένα,ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε πως 355 (από τα 416 νέα κρούσματα) αφορούν σε εγχώριες μολύνσεις, με 55 εξ αυτών να συνδέονται με γνωστές συρροές,

ενώ 10 είναι αποτέλεσμα τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Πέραν της Αττικής, που για μια ακόμη ημέρα καταγράφει 240 από τα 416 νέα κρούσματα, από τον ΕΟΔΥ σημειώνουν πως παρακολουθούν στενά τρεις πηγές νέων μολύνσεων:

Α) εισαγόμενα (πάνω από 60 σήμερα).

Β) Δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών.

Γ) Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια».

Μαγιορκίνης: Επίκεντρο της πανδημίας η Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης 240 από τα 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εντοπίστηκαν στην Αττική. Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίκεντρο της Covid-19 παραμένει η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, με 240 νέα κρούσματα από τα 416 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, σε ερώτηση της Βασιλικής Αγγουρίδη από το Dikaiologitika News και το News4health.gr, απάντησε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε.

«Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

Αναφερόμενος στο κρουαζιερόπλοιο είπε ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα και από τον έλεγχο που έγινε και στο πλοίο και από τον ΕΟΔΥ βγήκαν και οι 12 αρνητικοί.

Για τα εμβόλια είπε ότι ο εμβόλιο της Pfizer μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο και μπορεί να έχει διαθεσιμότητα και μέσα στο 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου:

Ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. 2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα