Κορονοϊός: Οι κίνδυνοι από την καθυστερημένη λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου

Ενώ στη Βρετανία και στις ΗΠΑ έχουν επιλέξει να αναβάλουν τη λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει αποδειχτεί ότι η 1η δόση επαρκεί για να παρέχει πλήρη προστασία στο άτομο.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ξεκίνησε στα τέλη του Δεκέμβρη. Ωστόσο, η διαδικασία δεν εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παραγωγή δόσεων εμβολίου από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Τόσο η Pfizer

όσο και η Moderna δεν παράγουν τις δόσεις που περιμέναν, με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός να έχει πάει πίσω σε πολλές χώρες. Ως εκ τούτου, πολλές χώρες σκαρφίζονται τρόπους για να επιταχύνουν τη διαδικασία. Για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία επιλέγουν να αναβάλουν τη 2η δόση του εμβολίου για έως 12 εβδομάδες μετά την πρώτη. Αυτό έχει ως στόχο να λάβουν την πρώτη δόση όσο το δυνατόν γίνεται πιο πολλοί με σκοπό να αποκτήσει περισσότεροι έστω και μικρή προστασία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υποστηρίζει την προσέγγιση να ελευθερωθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, παρά να κρατηθούν ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη χορήγηση της δεύτερης δόσης

Οι οδηγίες για τη 2η δόση του εμβολίου από τις επίσημες αρχές
Keywords
Τυχαία Θέματα