Κορονοϊός: Μόνο 4 χώρες της Ευρώπης κάτω από την κόκκινη ζώνη κινδύνου

Μόνο τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται πια κάτω από ένα κρίσιμο επίπεδο κρουσμάτων COVID-19, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Δευτέρας (5/10) , καθώς η ήπειρος αγωνίζεται να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα. 

Το καμπανάκι συναγερμού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προσδιορίζεται στα 20 κρούσματα ανά 100.000 άτομα κατά μέσο όρο σε μία εβδομάδα. Πέρα από αυτό, ο κίνδυνος εξάπλωσης της COVID-19 είναι υψηλός, με πολύ υψηλή πιθανότητα μόλυνσης, ενώ τα ευάλωτα άτομα αντιμετωπίζουν «πολύ μεγάλο κίνδυνο από την ασθένεια.

Και η κατάσταση φαίνεται επισφαλής. Μόνο

η Γερμανία (18,4 περιπτώσεις ανά 100.000), η Φινλανδία (15,5), η Κύπρος (14,6) και η Νορβηγία (13,9) πέφτουν κάτω από αυτό το όριο, σύμφωνα με στοιχεία του ECDC τη Δευτέρα. Στο άλλο άκρο της κλίμακας είναι η Τσεχία (167,6), η Ολλανδία (140.3) και η Γαλλία (120,3).

Το ποσοστό θανάτων έχει επίσης αυξηθεί στην Ευρώπη και συνεχείς αυξήσεις σε κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 27 χώρες ανέφερε η υπηρεσία την Πέμπτη στην εβδομαδιαία έκθεσή της.

Οι χώρες εισάγουν επίσης νέους περιορισμούς προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση:

Στην Ιρλανδία, η Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας συνέστησε να θέσει ολόκληρη τη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμώνΗ Ισλανδία εισήγαγε μια σειρά νέων κανόνων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στις συγκεντρώσεις και το κλείσιμο ορισμένων εγκαταστάσεων αναψυχής.Η πρωτεύουσα της Γαλλίας βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου κλειδώματος, με την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού να χαρακτηρίζεται ως ζώνη "μέγιστης προειδοποίησης"Η Τσεχία έχει εισέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Οι κεντρικές περιοχές του Βερολίνου έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές κινδύνου από τον φορέα υγείας της Γερμανίας.Διαβάστε επίσης: Η Πρόεδρος της Κομισιόν αγνοεί τις συστάσεις για 14ημερη καραντίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα