Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός μετά τα 269 νέα κρούσματα, στο επίκεντρο Αττική και Θεσσαλονίκη

Εσπασαν κάθε ρεκόρ τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Ανησυχία για την νέα αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά, το 80% των κρουσμάτων είναι εγχώριο.

Ανησυχία προκαλεί η εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων, καθώς μετά τα 150 κρούσματα της Δευτέρας, ο αριθμός παρουσίασε μεγάλη αύξηση, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 269 κρούσματα, τον μεγαλύτερο αριθμό, μετά την χαλάρωση

των μέτρων της καραντίνας.

Σύμφωνα με τους Λοιμωξιολόγους, τα κρούσματα κινούνται στα όρια του συναγερμού αφού είναι σταθερά τριψήφιος ο αριθμός τους, ενώ αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιδημιολόγους είναι οι ασυμπτωματικοί που συναναστρέφονται με κόσμο και δεν γνωρίζουν ότι έχουν τον ιό. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα στη διασπορά, γεγονός που πιθανότατα να οδηγήσει τους ειδικούς σε νέα πιο αυστηρά μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφονται 269 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 7.472. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη δύο θανάτους με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 232 που το βράδυ αυξήθηκαν σε 233 μετά τον θάνατό ενός ακόμη τρόφιμου από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι στους 25.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα (Τρίτη 18/8/20) ανακοινώνουμε 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 18/08/2020
Ο "χάρτης" των 269 κρουσμάτων

Επιπλέον 269 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ. Από τα 220 εγχώρια, τα 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 18 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

- 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- 98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

- 70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,

- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Keywords
Τυχαία Θέματα