Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία – Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Κλειστά σχολεία: Μετά την απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα για τον κορονοϊό, αλλά το ερώτημα πλέον όλων είναι τι θα γίνει με τα φροντιστήρια καθώς και σε αυτά τίθεται ζήτημα συνάθροισης χιλιάδων μαθητών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και τα πανεπιστήμια σε μια προσπάθεια

μείωσης της διασποράς της επιδημίας από τον κορονοϊό, αλλά τέθηκε θέμα και για τα φροντιστήρια. Για το θέμα υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση μεταξύ των συναρμοδίων φορέων.

Μπάχαλο επικράτησε μεταξύ των αρμόδιων φορέων, αναφορικά με τη λειτουργία των φροντιστηρίων.  Έτσι, σε συνέχεια της απόφασης για την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αποφασίστηκε να συμπεριλήφθούν και τα φροντιστήρια.

H απόφαση για την αναστολή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αφορά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή, ενώ θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες.

Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα - Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σήμερα Τρίτη 10/3, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι για προληπτικούς λόγους, κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. Η απόφαση αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα παραμείνουν κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια για 14 ημέρες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας και μετέδωσε το news4health.gr θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. «Για άλλη μια φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και συγκεκριμένα οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα», σημείωσε ο Υπουργός.

Η κατάσταση αναμένεται να αξιολογηθεί εκ νέου πριν τη λήξη των δύο εβδομάδων.

Μετά τα σχολεία, κλείνουν και τα φροντιστήρια

Μετά την αρχική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, αποφασίστηκε τελικά να συμπεριληφθούν στην απόφαση και τα φροντιστήρια. 

Μεσολάβησε, όμως, ένα μπέρδεμα μέχρι την τελική ανακοίνωση. Αρχικά, συζητήθηκε η παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την εκτίμηση ότι πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, κατέστη άμεσα σαφές ότι τα φροντιστήρια είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως θα ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο των φροντιστηρίων.

Πληροφορίες του News4Health αναφέρουν πως ελάχιστα λεπτά μετά αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί το κλείσιμο των φροντιστηρίων στην ΚΥΑ που ετοιμάζεται.

Αναλυτικά η δήλωση Κικίλια:

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊος: Άδεια 15 ημερών στους γονείς για τα κλειστά σχολεία ανακοινώνει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα

Έκτακτο - Κλειστά σχολεία σε όλη την χώρα - Μέχρι πότε κλείνουν

Κορονοϊός: Πότε δεν θα καταβάλλεται ο μισθός στον εργαζόμενο - Συνάντηση Βρούτση με κοινωνικούς εταίρους

Keywords
Τυχαία Θέματα