Κορονοϊός και παιδιά: Ειδικοί εξηγούν γιατί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις

Κορονοϊός: Μπορούν τα παιδιά να έχουν ανοσία στον κορονοϊό; Ισχύει ότι όταν κολλήσουν τον Covid -19 έχουν πιο ήπια συμπτώματα; Μέχρι τώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο ιός μπορεί να αποβεί ...μοιραίος για τους ηλικιωμένους. Τι ακριβώς συμβαίνει με τα παιδιά. Εδικοί εξηγούν τι συμβαίνει σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα.

Τα δημοσιεύματα τα οποία αφορούν τους θανάτους νέων ανθρώπων δεν είναι λίγα. Τα σχολεία έχουν βάλει λουκέτο και τα αυστηρά μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού σίγουρα δείχνουν

ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις...

Η άποψη ότι τα παιδιά δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τον κορονοϊό και ότι ακόμα και να κολλήσουν δεν διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο υπήρχε στην αρχή της πανδημίας. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι και τα παιδιά μπορούν να προσβληθούν από τον ιό όπως ακριβώς και οι ενήλικες. Το ποσοστό της μόλυνσης δηλαδή δεν διαφέρει σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής Andrew Pollard που εξιδεικεύεται σε περιπτώσεις μόλυνσης και ανοσίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. “ Απλώς όταν ένα παιδί κολλήσει τον ιό συνήθως έχει πιο ελαφριά συμπτώματα”.

Διαβάστε περισσότερα στο news4health.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα