Κορονοϊός: «Η πανδημία θα έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο» αναφέρει κορυφαίος Κινέζος επιδημιολόγος

Ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας, δήλωσε την Πέμπτη ότι η παγκόσμια επιδημία του νέου κορονοϊού, είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο.

Ο Τζονγκ Νανσάν ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς. Τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά».

Ο 83χρονος επιδημιολόγος, γνωστός για την συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003, έκανε

τις συγκεκριμένες δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Παγκόσμιος συναγερμός

Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό, με την Κίνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα, τα οποία έφτασαν τα 80.932. Ακολουθεί η Ιταλία με 12.462 και το Ιράν με 9.000 κρούσματα.

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο κλιμάκωση της επιδημίας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο Απρίλιος θα αποτελέσει έναν από τους «σκληρούς» μήνες για την εξάπλωση του ιού.

«Αναμένεται με επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι΄αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε φάση άμβλυνσης ώστε να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τον Απρίλιο αναμένεται κλιμάκωση της επιδημίας - Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα