Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πέμπτο κρούσμα επαναμόλυνσης παγκοσμίως- Τι σημαίνει αυτό για τον ιό

Η περίπτωση ενός άνδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες που μολύνθηκε δύο φορές με COVID-19 δείχνει ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να μάθουμε για τις ανοσολογικές αντιδράσεις και επίσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό, ανέφεραν οι επιστήμονες την Τρίτη. 

Ο 25χρονος από το Ρένο της Νεβάδας, διαγνώστηκε θετικός τον Απρίλιο αφού εμφάνισε ήπια συμπτώματα και στη συνέχεια αρρώστησε ξανά στα τέλη Μαΐου πιο σοβαρά, σύμφωνα με μια δημοσίευμα στο ιατρικό περιοδικό Lancet Infectious Diseases.

Το δημοσίευμα δημοσιεύθηκε

μόλις λίγες ώρες αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μολύνθηκε με τη COVID-19 και νοσηλεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε ότι πιστεύει ότι τώρα έχει ασυλία και νιώθει «τόσο ισχυρός».

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι ενώ τα γνωστά περιστατικά επαναμόλυνσης φαίνονται σπάνια - και ο άντρας της Νεβάδας έχει αναρρώσει - περιπτώσεις όπως η δικιά του είναι ανησυχητικές. Άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις επαναμόλυνσης έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας και της Ευρώπης.

Ο Brendan Wren, καθηγητής εμβολιολογίας στο London School of Hygiene & Tropical Medicine, δήλωσε ότι η υπόθεση της Νεβάδας ήταν το πέμπτο επιβεβαιωμένο παράδειγμα επανεμφάνισης παγκοσμίως.

Τι σημαίνουν οι επαναμολύνσεις στη μάχη κατά της πανδημίας
Keywords
Τυχαία Θέματα