Κορονοϊός Ελλάδα: Το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά - Τι θα γίνει με τις αεροδιακομιδές

Το Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα παρουσιάζουν αύριο οι κ.κ. Κικίλιας και Πέτσας. Τι θα γίνει με τις αεροδιακομιδές. Aναλυτικά η στατηγική του Υπουργείου Υγείας.

Τεστ και αεροδιακομιδές στο πρόγραμμα

Τη στρατηγική της Κυβέρνησης για τις αεροδιακομιδές, τα τεστ και το υγειονομικό σύστημα στα νησιά ενόψει του καλοκαιριού παρουσιάζουν αύριο στις 16:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Στέλιος Πέτσας. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο πλαίσιο του ψηφιακού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών το Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα θα εστιάζει στα νησιά, λόγω της επανεκκίνησης του τουρισμού.
Η στρατηγική περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον κ. Κικίλιας, την ενίσχυση των δομών υγείας με παραπάνω προσωπικό, την ενίσχυση τους με μέτρα ατομικής προστασίας, με δυνατότητα διενέργειας τεστ και ενίσχυση της δυνατότητας αεροδιακομιδών ή πλωτών διακομιδών.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για έναν ακτινωτό σχεδιασμό συνεργασίας των νοσοκομείων αναφοράς με νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία των νησιών. Η δυνατότητα διασύνδεσης θα αφορά και τα τεστ, με τα πιο μεγάλα νησιά να συνδέονται με πιο μικρά ή τα μικρότερα να συνδέονται και απευθείας με κέντρα αναφοράς.

 Περισσότερα για το τι θα γίνει με τις αεροδιακομιδές και τα τεστ στα νησιά ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα