Κορονοϊός Ελλάδα: Στους 216 οι νεκροί, κατέληξε γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ

Μια 88χρονη γυναίκα, κατέληξε σήμερα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αποτελώντας το 216ο θύμα από τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητικής πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Πρόκειται για τη δεύτερη νεκρή σήμερα, καθώς το πρωί κατέληξε άλλη μία γυναίκα 82 ετών, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν, η κυβέρνηση παίρνει

μέτρα

Συναγερμός στις Αρχές της χώρας μας, για την ...αντεπίθεση του ιού εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής σεζόν, η οποία χρονικά είναι πολύ μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα βασικά στοιχεία που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους αφορούν την μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, την πτώση του μέσου όρου ηλικίας αυτών που νοσούν, καθώς και οι εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα:Μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: Καθημερινά έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων είναι σημαντική το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, μεγάλη είναι και η αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, οι οποίοι έχουν φτάσεις τους 26. Επιπλέον, με τους δύο θανάτους που καταγράφηκαν σήμερα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας έχει φτάσει τους 216.

Η συνεχής πτώση του μέσου όρου της ηλικίας όσων νοσούν: «Η επικινδυνότητα του #κορονοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια...», έγραψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ενδεικτικό του ότι ο κορονοϊός απειλεί όλες τις ηλικίες, είναι το γεγονός πως διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ειδικευόμενη γιατρός μόλις 27 χρονών, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι και δεύτερος γιατρός είναι διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι εστίες υπερματάδοσης: Μέχρι τώρα οι γάμοι ήταν οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης, ωστόσο σήμερα υπήρξε για πρώτη φορά έξαρση κρουσμάτων σε γηροκομείο και συγκεκριμένα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης όπου διαγνώστηκαν 35 κρούσματα κορονοϊού. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται ήδη επτά ηλικιωμένοι από το συγκεκριμένο ίδρυμα, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, βρέθηκεσ στο σημείο εσπευσμένα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.Τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Ελλάδα, 216, ΑΧΕΠΑ,koronoios ellada, 216, achepa