Κορονοϊός Ελλάδα: Ποια είναι τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι της κυβέρνησης, τα «ρεκόρ» που σήμαναν συναγερμό

Κορονοϊός Ελλάδα: Κρίσιμη είναι η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, μετά και τα 1259 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη 27 Οκτωβρίου. Συναγερμός από τους ειδικούς, τα μέτρα που εξετάζονται.

Το σενάριο για καθολικό lockdown μπορεί να έρχεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο, όμως η κυβέρνηση δεν το συμπεριλαμβάνει στις επιλογές της, καθώς πρώτα θέλει να εξαντλήσει όλες

τις επιλογές που έχει για ανακόψει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Κυβέρνηση και ειδικοί τονίζουν πως η πιστή τήρηση των μέτρων αποτελεί το «κλειδί» για να αποφευχθούν τα χειρότερα και γι’ αυτό, οι έλεγχοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ σε όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τα μέτρα, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει καταθέσει τις προτάσεις της στον πρωθυπουργό και είναι σχεδόν βέβαιο πως οι νέες παρεμβάσεις είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστούν.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι»

- Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4.
- Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι, δηλαδή να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 21:00.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη προταθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
- Αύξηση της τηλεργασίας
- Περιορισμός μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών.

Εξάλλου, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά «έσπασαν» πέντε ρεκόρ:

- Αρνητικό ρεκόρ συνολικών κρουσμάτων,
- Αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων,
- Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική,
- Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη
-Αρνητικό ρεκόρ σε περιφέρειες που μπήκαν στο επίπεδο 4.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός και προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες, τι λένε για lockdown

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Ελλάδα, Ποια,koronoios ellada, poia