Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 200 τα κρούσματα και σήμερα

Κορονοϊός ΕλλάδαΠάνω από 200  τα κρούσματα και σήμερα. Δύο νέοι θάνατοι. Έντονη η ανησυχία στην Αττική με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 73  από 217 συνολικά. Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Τα κρούσματα σήμερα 16/8

Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός

αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, από τον ΕΟΔΥ, 217 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο «Παπαγεωργίου» - Θετικοί στον κορονοϊό εννιά εργαζόμενοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι  εννιά εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, επέστρεψαν από άδεια και διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι εργάστηκαν κανονικά πριν βγει το τεστ. Το Υπουργείο Υγείας απαντά τονίζοντας ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις. 

Γιαννάκος: Εργάστηκαν κανονικά πριν βγει η διαγνωσή τους

Σύμφωνα με τον Mιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση, ενώ τώρα τέθηκαν σε καραντίνα.

Σε δήλωσή του στο Seleo, ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες.

«Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπουργείο Υγείας: «Fake news» που πανικοβάλλουν τον κόσμο

Το Υπουργείου Υγείας, πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διενέργεια τεστ σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από τις άδειες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας, τηρείται κανονικά η εγκύκλιος που θέλει κάθε εργαζόμενο στο Ε.Σ.Υ. να υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Το Υπουργείο Υγείας, μάλιστα, κάνει λόγο για 6 θετικά κρούσματα εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου".

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να "κερδίσουν" λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό» καταλήγει το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός Ελλάδα: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα σήμερα - Ανησυχία για την Αττική
Keywords
Τυχαία Θέματα