Κορονοϊός Ελλάδα: Νεκρή 93χρονη στην Πάτρα - Δέκα οι νεκροί στη χώρα μας

Το δέκατο θύμα από τον κορονοϊό στη χώρα μας κατέληξε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, που είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα, είχε τις τελευταίες ημέρες παρουσιάσει βελτίωση της υγείας της.

Ωστόσο, η 93χρονη, που έπασχε και από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, τις τελευταίες ώρες φέρεται να παρουσίασε αρρυθμίες και πριν από λίγη ώρα κατέληξε.

Πρόκειται για το 10ο κρούσμα που χάνει τη ζωή της από επιπλοκές της νόσου, ενώ είναι η πρώτη γυναίκα στη χώρα μας. Προερχόταν από την Ηλεία ως επαφή με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.

Νωρίτερα,

ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 495. Δέκα οι νεκροί στη χώρα μας, τέσσερις σήμερα.

Διασωληνωμένοι είναι 20 από τους 90 που νοσηλεύονται, ενώ 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή. Περισσότερα από 7.200 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνοντας για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19 στην Ελλάδα, απηύθυνε νέα έκκληση:

«Σας παρακαλώ να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε στην τοπική κοινωνία, Να μείνετε στο σπίτι σας. Δεν είναι διακοπές».

Τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, σε 184 χώρες, ξεπερνούν τις 256.000, ενώ περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού, με την Ευρώπη να παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσιόδρας για κορονοϊό: 31 νέα κρούσματα, 495 ο συνολικός αριθμός - Εννιά οι νεκροί

Τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη: Μην μετακινείστε άσκοπα, μείνετε σπίτι

Κορονοϊός: Ντροπή και ανευθυνότητα - Ουρές στα διόδια οι Αθηναίοι, δεν υπακούν στα μέτρα (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα