Κορονοϊός Ελλάδα: Δεν πρέπει να κλείνει καμία πτέρυγα νοσοκομείου ξεκαθαρίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τους λόγους που επιβάλλουν 7ήμερη «καραντίνα» για τους υγειονομικούς εξήγησε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια αντιδραστηρίων για τα τεστ για τον κορονοϊό.

Εμπροσθοφυλακή του συστήματος υγείας χαρακτήρισε τους επαγγελματίες υγείας, γιατρούς και οι νοσηλευτές που νοσηλεύουν αυτές τις περιπτώσεις της νόσου, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτηρης Τσιόδρας, εξηγώντας τους λόγους που η σύσταση στους υγειονομικούς προβλέπει «καραντίνα»

επτά ημερών.

Όπως εξήγησε, έχουν δοθεί γενικές οδηγίες να χειρίζονται οποιοδήποτε περιστατικό με συμπτώματα του αναπνευστικού, ως πάσχον από τον ιό και να το οδηγούν αμέσως στον ειδικό χώρο διαλογής. Αλλά, δεν μπορεί κανείς να αποφύγει περιστατικά μετάδοσης της νόσου.

«Ο λόγος για τον οποίο σε αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα, δίνεται η οδηγία των 7 ημέρων, είναι ότι σε 7 ημέρες περίπου οι περισσότεροι θα εκδηλώσουν συμπτώματα. Και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει αυτή διαφοροποίηση των 7 ημερών (από τις 14 ημέρες), για να μην αδυνατίσει σημαντικά το σύστημα υγείας», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας,koronoios ellada, sotiris tsiodras