Κορονοϊός Ελλάδα: 69 νέα κρούσματα, 1613 συνολικά - 59 νεκροί

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι υπάρχουν 99 νέα κρούσματα και συνολικά 1613, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι 59. Όπως διευκρίνιζαν από το υπουργείο, υπάρχουν 69 νέα κρούσματα, ενώ τα 30 είναι από το σύνολο των 119 που δεν είχαν προλάβει να ενσωματωθούν την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι σε όλο τον κόσμο καταγράφονται πάνω από 1.040.000 κρούσματα,

πάνω 55.000 από έχουν πεθάνει, ενώ έχουν 122.000 αναρρώσει από τον κορονοϊό. Στις ΗΠΑ είναι 6198 οι νεκροί, ενώ στην Ιταλία 13.155.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό, υπάρχουν 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ τα 315 είναι από ταξίδια στο εξωτερικό.

Συνολικά 82 είναι οι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. 11 εξήλθαν από ΜΕΘ.

Ευχαριστίες εξέφρασε προς το προσωπικό του ΕΚΑΒ, γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες που φροντίζουν εκτός των άλλων περιστατικών και τους ανθρώπους από κορονοϊό. Ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς των ΜΕΘ, που επισήμανε ότι έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Τσιόδρας: Συμβουλές για τα ζώα συντροφιάς

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα ζώα συντροφιάς: Μελέτη έδειξε παρουσία ιού σε μια γάτα Βέλγιο, αλλά και 2 σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Καμία από τις μολυσμένες γάτες δεν είχε συμπτώματα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου σε ανθρώπους, τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να μην τα εγκαταλείπουν.

Χαραδαλιάς: Απαιτείται συνεργασία από όλους, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού το αντιλαμβάνεται

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα».

Έκανε επίσης γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και 261 αρνητικοί στον ιό.

Ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς.

Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

Κοτσιόπουλος: Πρόσβαση στους ιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας

5 κέντρα στην Αττική θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα. Πρόσβαση σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, παραπομπή σε νοσοκομείο αναφοράς αν κριθεί αναγκαίο, παρακολούθηση κατ'οίκον για όσους επιστρέψουν στο σπίτι τους και είναι θετικοί στον ιό.

Γιατροί των κέντρων θα μπορούν να επισκέπτονται κατ' οίκον τους ασθενείς, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες.

Στην συνέχεια, υπήρξαν ερωτήσεις από τους ιατρικούς συντάκτες

- 127 τοπικές μονάδες λειτουργούν ως ιατρεία γειτονιάς. Σήμερα ανακοινώσατε 10 ευρώ για τηλεφωνική εξυπηρέτηση και 30 ευρώ κατ' οίκον επίσκεψη. Πιστεύετε ότι προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον;

Όλες οι υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι δωρεάν, τα 10 ευρώ και τα 30 είναι η αποζημίωση των γιατρών από ΕΟΠΥΥ. Στη μάχη κατά του κορονοϊού πρέπει να είμαστε ενωμένοι ιδιώτες και δημόσιο.

- Έχουν δοθεί άδειες κυκλοφορίας νέων τεστ;

Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια για το έλεγχο που γίνεται. Σύντομα θα μπουν κ αυτές οι ομάδες δυναμικά στο παιχνίδι.

Τσιόδρας: Βλέπω την πορεία εξέλιξης με συγκρατημένη αισιοδοξία. Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή την καλή συμμόρφωση. Από εμάς θα εξαρτηθεί εάν θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα. Εγώ να πω ότι είμαι χαρούμενος, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο.

Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, γιατί ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα. Δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρχει και μέση και οριστικό τέλος. Το εμβόλιο θα περπατήσει αργά ή γρήγορα, αλλά αυτή τη στιγμή αυτά είναι τα μέτρα που μας σώζουν.

- Ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα μετά το lockdown;

Η Δανία έχει ανακοινώσει μερικά μέτρα σταδιακά, ήσυχα και ελεγχόμενα. Θεωρώ ότι έτσι θα γίνει η διαδικασία και στην Ελλάδα. Θέλει σκέψη, σύνεση και με βάση αποδεικτικά στοιχεία για την πορεία του ιού. Είναι νωρίς ακόμη για μας και θα δούμε πώς θα προχωρήσουν τα μέτρα στην Δανία.

Διαβάστε επίσης:

Με... χαρτί η έξοδος των ηλικιωμένων από το σπίτι - Νέο κύμα με 10 μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παραλία της Πάτρας και του Βόλου

Μητσοτάτης προς Κομισιόν: Απελευθερώστε άμεσα ευρωπαϊκούς πόρους

Keywords
κορονοϊός, ελλαδα, νέα, νεκροι, χονγκ κονγκ, για μας, ηπα, βενιζελος, εκαβ, τεστ, εοπυυ, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, αποτελεσματα, βελγιο, βημα, γατα, δανια, δωρεαν, εκαβ, εξοδος, ζωα, ηπα, ιος, ιταλια, σημερινη, τεστ, αισιοδοξια, αποζημιωση, αττικη, γατες, γινει, γινεται, δευτερα, δημοσιο, δοθει, δομη, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, εμβολιο, ενημερωση, εξετασεις, εξυπηρετηση, ζωνη, υπηρεσιες, ησυχα, υφυπουργος, κυμα, κρατικο, πεμπτη, πλοιο, ριτσωνα, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σπιτι, ταξιδια, συμπτωματα, χονγκ κονγκ, ωρες, ερωτησεις, για μας, χωρα, υπουργειο, μελετη, νοσοκομειο, ομαδες, παιχνιδι, σωτηρης, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα