Κορονοϊός: Εκατόμβη νεκρών στην Ισπανία, 769 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ισπανία. Μετά την Ιταλία ο κορονοϊός χτυπάει αλύπητα την Ισπανία, 769 θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Ραγδαία είναι η αύξηση των νεκρών από τον κορονοϊό μετά την Ιταλία, και στην Ισπανία.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 769 άνθρωποι.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, οι νεκροί από τον φονικό ιό πλέον στην Ισπανία ανέρχονται σε 4.858, ενώ τα κρούσματα στη χώρα είναι 64.059.

Συνολικά 1.307 ηλικιωμένοι

που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στην Ισπανία έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων, μετέδωσε σήμερα το ραδιόφωνο Cadena Ser, αναθεωρώντας προς τα επάνω την προηγούμενη ανάλυσή του που έκανε λόγο μόνο για 397 θανάτους.

Μόνο στην περιφέρεια της Μαδρίτης, έχουν πεθάνει 855 τρόφιμοι γηροκομείων από την έναρξη της επιδημίας. Ο σταθμός επικαλέστηκε στοιχεία που συνέλεξαν τα τοπικά παραρτήματά του σε όλη την Ισπανία.

Οι οίκοι ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι ένοικοι των οποίων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανέφερε ότι ακόμη συλλέγει στοιχεία από όλες τις περιφέρειες για την κατάσταση στα γηροκομεία και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Από χθες Πέμπτη, 655 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Ισπανία, η οποία έχει ξεπεράσει κι αυτή -μετά την Ιταλία- σε νεκρούς, την Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα