Κορονοϊός - Διοικητής ΠΑΓΝΗ για θάνατο Γερμανού καθηγητή: Είχαμε προβλέψει επιπλοκή αλλά τον χάσαμε σε 2 ώρες

Κορονοϊός: Σε μια λεπτομέρεια με τη δική της σημασία για τον πολυσυζητημένο θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος θεωρείται θάνατος «μοναδικός» στην κατηγορία του κορονοϊού και έξω από τα συνηθισμένα, προχώρησε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ στο Dikaiologitika News. Σύμφωνα με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη, o άτυχος 42 χρονος άνδρας εμφάνιζε

ένα επικίνδυνο σύμπτωμα, η βαρύτητα του οποίου είχε υπολογιστεί και προσμετρηθεί από τους γιατρούς της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στο Dikaiologitika News για το κρίσιμο αυτό σύμπτωμα που οδήγησε στη θρόμβωση και στη συνέχεια στον θάνατο από κορονοϊό του άτυχου 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη.

Ιδού τι μας είπε ο κος Χαλκιαδάκης:

«Ο άτυχος άνδρας έπαθε θρόμβωση των μεγάλων αγγείων του πνεύμονα- αυτό είναι κάτι σπάνιο και ειδικά σε έναν νέο άνθρωπο χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Παρ’ όλα αυτά είναι μια επιπλοκή η οποία είναι δημοσιευμένη, έπειτα από την εμφάνιση της σε ασθενείς από την Κίνα. Εκεί, υπήρξαν ασθενείς με κορονοϊό που ενώ δεν είχαν σπουδαίο πρόβλημα στο πνεύμονα πέθαναν τελικά λόγω θρόμβωσης των μεγάλων αγγείων.. Στην διεθνή βιβλιογραφία αναγράφεται λοιπόν αυτή η περίπτωση.

Αυτό ήταν κάτι που το γνωρίζαμε, και μάλιστα υπάρχει και μια εξέταση, αυτή της φεριτίνης. Σύμφωνα με το άρθρο που σας προανέφερα, όταν εμφανίζεται αυξημένη στο αίμα η φεριτίνη τότε ο κίνδυνος να παρουσιαστεί η θρόμβωση είναι κι αυτός αυξημένος. Στο νοσοκομείο ήμασταν πανέτοιμοι γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Οι γιατροί της μονάδας το είχαν λάβει υπ όψιν τους κι είχαν ληφθεί τα ανάλογα προληπτικά μέτρα για να μην εμφανιστεί το πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά παρουσιάστηκε δυστυχώς η θρόμβωση.

Ενώ χτες το πρωί η εξέταση που είχε γίνει στον ασθενή έδειχνε ότι τα αγγεία του πνεύμονα του ήταν βατά (σ.σ ανοιχτά δηλαδή), τελικά επιδεινώθηκε η αναπνευστική λειτουργία. Όταν έκαναν την ειδική εξέταση για να δουν τα αγγεία, για δεύτερη φορά, είδαν ότι μέσα σε 2, 3 ώρες είχαν βουλώσει. Ήταν κάτι που συνέβη πολύ γρήγορα και παρά όλα τα απαραίτητα μέτρα θρομβώλυσης που είχαν ληφθεί πολύ έγκαιρα».

Το μεταλλικό φέρετρο στην κηδεία & η απαγόρευση του επαναπατρισμού

Ο 42χρονος κηδεύτηκε σήμερα νωρίτερα σε μεταλλικό φέρετρο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου κι όχι σε ξύλινο φέρετρο.«Κατόπιν συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην μολύνουμε το περιβάλλον.

Την σορό την καλύψαμε με δύο πτωματοσακούλες, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ μπήκε σε ειδικό σιδερένιο φέρετρο και σφραγίστηκε αεροστεγώς. Όσοι από το γραφείο τελετών ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την ταφή του νεκρού τήρησαν όλα τα μέτρα έχοντας συγκεκριμένο εξοπλισμό, μάσκες και αντισηπτικά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την ταφή, Νίκος Χαρούλης. Μάλιστα, αμέσως μετά την ταφή το αυτοκίνητο που μετέφερε την σορό του 42χρονου σφραγίστηκε και έγινε απολύμανση.Η σορός του 42χρονου καθηγητή αρχικά είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα.

Δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή καθώς από το νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς.Η οικογένεια του Γερμανού είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού. Εξαιτίας της αιτίας του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή ο επαναπατρισμός του με αποτέλεσμα να ταφεί στον τόπο όπου πέθανε. (πηγή: neakriti.gr)

Διαβάστε επίσης:

Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη

Keywords
Τυχαία Θέματα