Κορονοϊός: Ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά από 6 μηνών ως 5 ετών

Οι εταιρείες Pfizer-BioNTech ανακοίνωσαν πώς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών με την χορήγηση τριών δόσεων.

Την ίδια ώρα η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων FDA, προτίθεται τις προσεχείς εβδομάδες να εξετάσει την έγκριση των εμβολίων κατά της Covid για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, της μόνης ηλικιακής κατηγορίας

για την οποία δεν υπάρχει έγκριση χορήγησης εμβολίου στις περισσότερες χώρες.

Τρίτη ενισχυτική δόση

Ωστόσο η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιο της κατά της Covid-19, το Vaxzevria, εγκρίθηκε από την ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΜΑ) ως τρίτη ενισχυτική δόση.

Πλέον, το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστικό, έπειτα από τον εμβολιασμό με δύο δόσεις του Vaxzevria ή από άτομα που έχουν προηγουμένως εμβολιασθεί με εμβόλιο mRNA, όπως είναι τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech και Moderna.

Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έδωσε την έγκρισή της για την χρήση του Vaxzevria ως αναμνηστικής δόσης μερικές εβδομάδες αφού η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ενέκρινε την χρήση του εμβολίου Comirnaty των Pfizer-BioNTech ως ενισχυτικής δόσης για ενηλίκους που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού με άλλα εμβόλια.

#ΕΜΒΟΛΙΟ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΠΑΝΔΗΜΙΑ #ΠΑΙΔΙΑ #ΔΟΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα