Κορονοϊός: Αρνητική η υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας

Αρνητική για κορονοϊό  η υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εμφανίστηκε  στην δουλειά της εμπύρετη. 

Το τεστ βγήκε αρνητικό τελικά  και έθεσε τέλος στην ανησυχία των υγειονομικών αρχών και των οικείων της. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο νοσοκομείο εισήχθη αρχικά στην παθολογική κλινική, έχοντας το παραπεμπτικό χαρτί του γιατρού εργασίας. Στο ΚΑΤ οι γιατροί της ζήτησαν να υποβληθεί σε τεστ, αλλά η ίδια αρνήθηκε,

υπογράφοντας δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης, δεσμευόμενη όμως ότι θα πάει στο νοσοκομείο της Κορίνθου το οποίο βρίσκεται και κοντά στην οικία της.

Όπως και φαίνεται πως έγινε, αφού γύρω στις έξι το απόγευμα, η γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου, το οποίο είχε ειδοποιηθεί να περιμένει το περιστατικό. Εκεί ελήφθη δείγμα προς εξέταση, το οποίο και εστάλη σήμερα το πρωί στο Παστέρ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνάδελφοι της, με τους οποίους ήρθε σε επαφή στο Υπουργείο Παιδείας, παρέμειναν σπίτια τους έως ότου βγει το αποτέλεσμα του τεστ.

Τα κρούσματα έως τώρα 

Στην ανακοίνωση 3 νέων κρουσμάτων στου νέου κορονοϊού στη χώρα, προχώρησε χθες ο Καθηγητής Σ. Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημερωση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.853, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

612 (21.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.436 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (38.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 168 θανάτους συνολικά στη χώρα. 49 (29.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 144.078 κλινικά δείγματα.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα