Κορονοϊός: «Απαράδεκτη η αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων»

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφοδίτη Ρέτζιου, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης σχετικά με την αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων. 

Με το Σύστημα Υγείας να βρίσκεται στα όρια του, το Υπουργείο Υγείας αναζητεί τρόπους να αποσυμφορήσει την κατάσταση με σκοπό την εξυπηρέτηση των επείγοντων περιστατικών.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή 140 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένοι εξαιτίας του κορονοϊού. Έτσι, ο Υπουργός Υγείας έχει δώσει εντολής για μείωση των τακτικών χειρουργικών

επεμβάσεων.

Η ΟΕΝΓΕ μέσω της προέδρου της, Αφροδίτης Ρέτζιου αντιδρά σε αυτό χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κυβερνητική εντολή αναστολής χειρουργικών επεμβάσεων. Παράλληλα, ανέφερε τα εξής: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές! Για μία ακόμη φορά το δημόσιο σύστημα υγείας μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου.

Ο δραστικός περιορισμός των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων κατά 20% στις περιοχές που βρίσκονται σε επιτήρηση και κατά 80% στις περιοχές αυξημένου κινδύνου καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την ετοιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας».

Περισσότερα για τη διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ και τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη σχετικά με τις ΜΕΘ ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα