Κορονοϊός: Ανάρπαστο θα γίνει το εμβόλιο της Ρωσίας - Πόσοι θα το λάβουν

Με το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού αναμένεται να εμβολιαστούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι.

Το εμβόλιο της Ρωσίας, το οποίο ενέκρινε το ρωσικό Υπουργείο Υγείας αποτελεί το ένα από τα 3 που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής κατά του κορονοϊού (τα υπόλοιπα είναι 2 κινέζικα εμβόλια). Αν και δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θεωρείται από τα πιο ελπιδοφόρα μετά την έκδοση αποτελεσμάτων των πρώτων κλινικών δοκιμών.

Τα αποτελέσματα των δύο δοκιμών, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο-Ιούλιο του τρέχοντος

έτους και περιελάμβαναν 76 συμμετέχοντες, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του νέου κορονοϊού και χωρίς σοβαρές παρενέργειες, ανέφερε το Lancet.

«Οι δύο δοκιμές 42 ημερών - συμπεριλαμβανομένων 38 υγιών ενηλίκων ο καθένας - δεν βρήκαν σοβαρές παρενέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσαν ότι οι υποψήφιοι εμβολίων προκάλεσαν απόκριση αντισωμάτων», ανέφερε το Lancet.

«Απαιτούνται μεγάλες, μακροπρόθεσμες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης μιας σύγκρισης με εικονικό φάρμακο και περαιτέρω παρακολούθηση για να διαπιστωθεί η μακροπρόθεσμη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την πρόληψη της μόλυνσης από COVID-19», ανέφερε.

Ο τεράστιος αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να λάβουν το εμβόλιο της Ρωσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα