Κορονοϊός: Ανακοινώσεις σήμερα για κλειστά σχολεία και έκτακτα μέτρα

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν φτάσει πλέον τα 66 και η κυβέρνηση καλείται να πάρει μέτρα με στόχο την μη εξάπλωση του ιού. Εδώ και μέρες στο μαξίμου υπάρχει πυρετός συσκέψεων ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα μεταξύ των οποίων και κλείσιμο σχολείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες καθώς η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σήμερα, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο υγείας  θα αφορούν την επέκταση των περιοχών που μπαίνουν ουσιαστικά σε "καραντίνα" και θα περιλαμβάνει κλείσιμο περισσότερων σχολείων

και δημοσίων συναθροίσεων όπως θέατρα και κινηματογράφους.

Δεν αποκλείεται πριν από τελικές ανακοινώσεις να μεταβεί στο Μαξίμου ο Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις τελικές αποφάσεις για τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν.

Σοβαρή η κατάσταση του 66χρόνου – 21 νέα κρούσματα

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων που προέρχεται κυρίως από τους εκδρομείς που επισκέφθηκαν τα Ιεροσόλυμα και όσους ήρθαν στην συνέχεια σε επαφή μαζί τους. Ήδη ο συνολικός αριθμός που έχει προσβληθεί από τον Κορονοϊό έχουν φτάσει τα 66 καθώς χθες ανακοινώθηκαν 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ετοιμάζονται υπουργικές αποφάσεις

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορονοϊού. Παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζει κατάλογο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους που νοσούν καθώς υπάρχουν ήδη καταγγελίες πως οι εργοδότες συμψηφίζουν την απουσία με αφαίρεση ημερών από την κανονική άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα