Κορονοϊός Ελλάδα: 53 νεκροί, 1.544 κρούσματα - Τσιόδρας: Ο ιός προσβάλει εγκέφαλο και καρδιά
Κορονοϊός: Νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας από Τσιόδρα και Χαρδαλιά για κρούσματα και νεκρούς. Σήμερα έχουμε άλλους 3 νεκρούς – 53 συνολικά στην Ελλάδα, με μέση ηλικία 72 έτη. 50 από τους 53 είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας - 39 άνδρες και 14 γυναίκες. Ο ιός προσβάλει εγκέφαλο και καρδιά επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Κορονοϊός:Οι νέες ανακοινώσεις, από το υπουργείο Υγείας, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα,
91 είναι οι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία – 9 εκτός ΜΕΘ. Σήμερα έχουμε άλλους 3 νεκρούς – 53 συνολικά στην Ελλάδα, με μέση ηλικία 72 έτη.
50 από τους 53 είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας - 39 άνδρες και 14 γυναίκες.
Αν αφήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί γρήγορα, στην κυριολεξία θα μας διαλύσει. Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό Σ. Τσιόδρας είπε ξεκάθαρα σήμερα ότι η στρατηγική που εφαρμόζουμε στη χώρα μας «έχει επιτύχει όχι επειδή είμαστε τυχεροί αλλά επειδή έχουμε λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα».
Ερωτηθείς ο κ. Τσιόδρας για την πιθανότητα να παραταθεί η επιδημία μέσα στο καλοκαίρι εφόσον ελάχιστοι θα έχουμε ανοσία, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, απάντησε «ό,τι κάνουμε δεν το κάνουμε για να παρατείνουμε την επιδημία. Αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί είναι να εκτεθούμε όλοι μαζί στον ιό τώρα.
Όλοι είμαστε ευάλωτοι. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραταθούν τα μέτρα αναγκαστικά. Τα μέτρα θα κρατήσουν ορισμένες εβδομάδες ακόμα και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα αναθεωρούνται» και πρόσθεσε ότι αν δεν είχαμε λάβει έγκαιρα τα μέτρα, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες αναφέροντας το παράδειγμα της Ισπανίας.
Τσιόδρας: Ο ιός προσβάλλει εγκέφαλο και καρδιάΑν και ο πυρετός και ο βήχας είναι τα τυπικά συμπτώματα, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχει επιληψία, λήθαργος και νευρολογικά σύνδρομα. Γίνεται προσβολή εγκεφάλου και νεύρων από τον ιό, κάνοντας και εκεί φλεγμονή όπως και στην καρδιά και σε πνεύμονες.
«Αν και ο βήχας, ο πυρετός και η δυσκολία στην αναπνοή είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας λοίμωξης, ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά, συν τη διαταραχή της οσμής και της γεύσης, που όλο και περισσότερο αναφέρεται στη βιβλιογραφία. Τα νευρολογικά σύνδρομα φαίνεται πως οφείλονται σε προσβολή του εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό, δηλαδή μια εγκεφαλοπάθεια», είπε ο κ. Τσιόδρας. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ένα ποσοστό έως και 15% των σοβαρά ασθενών από Κινέζους ερευνητές, πρόσθεσε.
«Είναι γνωστό σε μας, τους κλινικούς γιατρούς, πως μπορεί ένας ιός να προσβάλει τον εγκέφαλο και να κάνει κι εκεί φλεγμονή, αντίστοιχη με αυτή που προκαλεί σε άλλα όργανα, όπως ο πνεύμονας», είπε.
Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι έχει εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση για δωρεά μυελού των οστών.
Αναφερόμενος στους θανάτους παιδιών και νέων, είπε ότι η ασθένεια σπάνια εκδηλώνεται σε παιδιά και επανέλαβε ότι τεράστιας σημασίας είναι η υγιεινή στα χέρια. Μπορεί να δούμε απώλειες σε νέους ανθρώπους, είπε, αλλά είναι παγκοσμίως λίγα τα περιστατικά. Τόνισε δε, ότι δεν πρέπει να προκαλούμε φόβο στα παιδιά.
Ο λόγος που παίρνουμε τα μέτρα είναι η δυνατότητα του ιού να διαδίδεται εύκολα - αν τον αφήναμε να τρέξει, στην κυριολέξια θα μας διέλυε, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.
Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη ΡιτσώναΣε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.
Αναφερόμενος στα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι είναι 119 θετικοί, 259 αρνητικοί και 2 δείγματα που θα επανελεγχθούν.
Αποφασίστηκε ο λιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα. Όσοι ήταν αρνητικοί θα επαναπατριστούν αφού μεταβούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας για 36 ώρες, οι υπόλοιποι που είναι θετικοί θα παραμείνουν στο πλοίο για 14 ημέρες.
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα και δεν υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους.
Κρούσμα στη ΜύκονοΟ κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στη Μύκονο βρέθηκε γυναίκα 69 ετών θετική στον ιό. Αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες σε δημόσια και ιδιωτικά έργα στη Μύκονο και γίνεται έκκληση στους κατοίκους του νησιού να αποφύγουν μετακινήσεις και να παραμείνουν στο σπίτι τους.
Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, τόνισε και χρίζει άμεσης αντιμετώπισης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Είναι επίσημο: Η αντίδραση του κορονοϊού σε υψηλή θερμοκρασία σαν του ελληνικού καλοκαιριού
- Κορονοϊός: «Έχασε» τον πατέρα του από τον ιό και ξεσπά - «Είπαν ψέματα και πέθανε πολύς κόσμο»
- Πρόβλημα επιβίωσης για χιλιάδες Έλληνες στην Αυστραλία
- Μάσκες τύπου FFP2 και FFP3 δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες
- Την… έβγαλαν άρον άρον από τη θάλασσα ...και της έκοψαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση
- Συγκινητικό μήνυμα των Γκρεκάνων της Κάτω Ιταλίας στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο
- Κορωνοϊός: Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε γυναίκα στην Καστοριά
- Κορονοϊός: Αποθεώνει την τακτική της Ελλάδας ο Τζέφρι Πάιατ
- Πώς να εξουδετερώσεις τον κορωνοϊό από τα ψώνια του σουπερμάρκετ
- Νωρίτερα και τμηματικά θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Κι άλλος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα
- Τη βρήκαν νεκρή πάνω σε καρέκλα
- Σταϊκούρας: Το μαξιλάρι ασφαλείας είναι 15,7 δισ ευρώ
- Ο κορονοϊός έστειλε μέσα σε μία εβδομάδα 6.000.000 Αμερικανούς στην ανεργία
- Κορονοϊός Ελλάδα: Ξεκινά η διάθεση της χλωροκίνης στα νοσοκομεία αναφοράς - Δωρεά και στην Κύπρο
- Ηλεκτρονικές οι παραιτήσεις συνταξιοδότησης. Οι εκπαιδευτικοί που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα
- Απίστευτο και όμως ελληνικό! Βάζουν «μέσο» βουλευτές για να πάνε στα χωριά τους
- Αναστολή σύμβασης εργασίας: Από ποια ημερομηνία λογίζεται - Πώς εξαρτάται από την Υπεύθυνη Δήλωση εργοδότη σε ΕΡΓΑΝΗ
- Κορονοϊός Ελλάδα: 53 νεκροί, 1.544 κρούσματα - Τσιόδρας: Ο ιός προσβάλει εγκέφαλο και καρδιά
- Οι εκδότες καταγγέλουν την ACS ότι αύξησε κατά 22,5% τις τιμές των ταχυμεταφορών

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Κορονοϊός Ελλάδα: 53 νεκροί, 1.544 κρούσματα - Τσιόδρας: Ο ιός προσβάλει εγκέφαλο και καρδιά
- Αναστολή σύμβασης εργασίας: Από ποια ημερομηνία λογίζεται - Πώς εξαρτάται από την Υπεύθυνη Δήλωση εργοδότη σε ΕΡΓΑΝΗ
- «Πράσινο φως» από το ΚΣΝΜ στην κατεδάφιση κτισμάτων εντός του Ελληνικού
- Μένει ίδιος ο ΕΝΦΙΑ και το 2020! Αναβάλλεται η εξίσωση στις αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές
- Κικίλιας: Γίνεται πόλεμος για τα μέσα ατομικής προστασίας
- Το πρώτο tweet της Κατερίνας Σακελλαροπούλου - Η ΠτΔ απέκτησε λογαριασμό στο twitter
- Κι άλλος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα
- Σταϊκούρας: Το μαξιλάρι ασφαλείας είναι 15,7 δισ ευρώ
- Ο κορονοϊός έστειλε μέσα σε μία εβδομάδα 6.000.000 Αμερικανούς στην ανεργία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- LG: Το AirPlay και το HomeKit είναι τελικά διαθέσιμα στις τηλεοράσεις του 2018
- Δημοσιογράφοι εναντίον Ελλήνων
- Το γλυκό της χρονιάς λέγεται… κοροναϊός και έχει γίνει viral
- Για τις εργασιακές σχέσεις εν μέσω πανδημίας, παρεμβαίνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
- Στεφανάδης στην ΕΡΤ Καλαμάτας: «Ξεκινούν οι δοκιμές της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19»
- Ευρωβουλή: Κρίσιμη η κατάσταση λόγω κορωνοϊού στις δομές μεταναστών/προσφύγων
- Προβληματισμός στον γερμανικό Τύπο για τα ομόλογα κορωνοϊού
- Έρευνα WSJ: Οι νεκροί από κοροναϊό στην Ιταλία είναι περισσότεροι
- Η σημαία της καρδιάς μας